The party is over!

Η ιστορική ρεβάνς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους "16" του Champions League, βάζει απότομα τέλος στους πανηγυρισμούς του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου.Αλλωστε, ο τίτλος του πρωταθλητής είχε κριθεί από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει διαφορά 20 βαθμών από την 2η θέση της βαθμολογίας. Από τότε που πήγαινε "τρένο", με οδηγό τον Κώστα Μήτρογλου και είχε σφραγίσει την ανωτερότητά του απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, κερδίζοντάς τους μέσα σε μια εβδομάδα 0-1 στη Λεωφόρο και 4-0 στο Καραϊσκάκη.

Απλά το Σάββατο (15/3) επιστεγάστηκε η προσπάθεια των παικτών του, οι οποίοι συνέθεσαν μακράν την καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος. Καλύτερη, μέχρι που εμφανίστηκε στο δρόμο της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από τότε το μυαλό όλων ήταν σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Οι δάφνες θριάμβου και η υπερπροσπάθεια μετά το 2-0 στο πρώτο παιχνίδι με την αγγλική ομάδα, αποσυντόνισαν το σύνολο του Μίτσελ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη συντριβή στο Καραϊσκάκη.

Μια ήττα – ντόμινο, όσον αφορά τη συνέχεια. Με τον ΠΑΟΚ δεν ασχολήθηκε κανείς. Καλώς; Κακώς; Πάντως, δεν ασχολήθηκαν. Το αήττητο είχε χαθεί, το ματς του Μάντσεστερ πλησίαζε και κύριο μέλημα του Μίτσελ, ήταν να φύγουν οι ερυθρόλευκοι χωρίς τραυματισμούς από την Τούμπα. Τον Ισπανό δεν τον απασχολούσε που δεν θα είχε τρεις τραυματίες (Σαβιόλα, Ολαϊτάν, Μαρκάνο). Αντίθετα, άφησε εκτός αποστολής άλλους τρεις (Μανιάτη, Τσόρι, Χολέμπας), δίνοντάς τους ανάσες ξεκούρασης.

Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό ήταν μια πρόβα ενόψει Μάντσεστερ, μόνο όσον αφορά τα πρόσωπα, καθώς η "φύση" του αγώνα ήταν τελείως διαφορετική με αυτήν που θα αντιμετωπίσουν οι Πρωταθλητές Ελλάδας στο Ολντ Τράφορντ. Το "τεστ Πανθρακικός" ενόψει Αγγλίας, δεν βοήθησε τον Μίτσελ, μετά την αποβολή του Σαρακατσάνου. Ο Πανθρακικός έπαιζε όλος πίσω από τη μπάλα και δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή του αγώνα να ασκήσει πίεση στην ερυθρόλευκη άμυνα.

Στο Μάντσεστερ, στη θέση του Πανθρακικού θα βρεθεί ο Ολυμπιακός, καθώς η πίεση που θα ασκήσουν οι Άγγλοι, θα είναι ασφυκτική. Εκεί, θα φανούν τα πάντα. Μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι ανάσες των παικτών, πόση ψυχή έχουν να καταθέσουν απέναντι στην ομάδα του πιο ακριβοπληρωμένου ποδοσφαιριστή στον κόσμο και πώς μπορούν να διαχειριστούν κάποιοι την έλλειψη εμπειρίας από τόσο μεγάλα παιχνίδια.

Το ίδιο ισχύει και για τον Μίτσελ, ο οποίος καλείται να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα για την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της. Γιατί ακόμα και με το 2-0 του πρώτου αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν είναι φαβορί. Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι φαβορί απέναντι σε Πρωταθλήτρια Αγγλίας, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν αυτή βρίσκεται. Ετσι, ο Ισπανός θα πρέπει να έχει και στην άκρη του μυαλού του, ότι σε περίπτωση αποκλεισμού θα έχει να αντιμετωπίσει μια τελείως διαφορετική κατάσταση από την εκπληκτική παρουσία της ομάδας μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Σχετικά άρθρα