Ντόρτια, προσπέρασε και… +6

Με δύο γκολ του Κολοβού και από ένα των Αραβίδη και Μητρόπουλου ο Πανιώνιος διέσυρε 4-2 τον Λεβαδειακό στη Νέα Σμύρνη για την 29η αγωνιστική
Μεγάλη βαθμολογική ανάσα για τον Πανιώνιο, που πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος δημιούργησε διαφορά έξι βαθμών από την 16η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ. Οι κυανέρυθροι ευτύχησαν να προηγηθούν από το πρώτο ημίχρονο με τον Αραβίδη και αυτό τους βοήθησε στη συνέχεια, αφού πέρα του ότι τους έφυγε το άγχος έπαιξαν και όπως ήθελαν, δηλαδή με αντεπιθέσεις. Μητρόπουλος και Κολοβός ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-0 και ο Λεβαδειακός, που παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών, βρήκε απαντήσεις στο τελευταίο τέταρτο, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά και φάνηκε από την αρχή αποφασισμένη να πάρει το παιχνίδι. Οι παίκτες του ήταν πιο απειλητικοί και μετά τα πρώτα λεπτά κατάφεραν να πάρουν ολοκληρωτικά τα ηνία του αγώνα. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Κολοβό το γυριστό του οποίου πέρασε αρκετά άουτ.

Στο 22′ οι "κυανέρυθροι" απείλησαν για δεύτερη φορά με τον Στρατηλάτη να πραγματοποιεί πολύ καλή επέμβαση σε απευθείας φάουλ του Λάσνικ. Δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν εξαιρετικά, η μπάλα έφτασε τελικά στον Κούρντι κι εκείνος δοκίμασε ένα σουτ. Ο Αραβίδης, ο οποίος καλυπτόταν, μπήκε στην πορεία της μπάλας και ανενόχλητος πλάσαρε από κοντά και έκανε το 1-0.

Ο Λεβαδειακός επιχείρησε να απαντήσει άμεσα, αλλά η κεφαλιά του Μάντζιου στο 25′ ήταν αδύναμη και πάνω στον Ανέστη. Οι Βοιωτοί ανέβηκαν στα τελευταία δέκα λεπτά του ημιχρόνου και στο 39′ άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Ορτέγα μπήκε στην περιοχή, αλλά άργησε να πλασάρει με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Ανέστης. Τρία λεπτά μετά το σουτ του Μουλόπουλου πέρασε λίγο άουτ και αυτή έμελλε να είναι η τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο.

 Εντυπωσιακός ήταν ο Πανιώνιος στο δεύτερο ημίχρονο. Μπορεί ο Λεβαδειακός να ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος με ένα σουτ του Μάντζιου να περνάει άουτ, όμως, η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Στο 56′ ο Πανιώνιος αναπτύχθηκε πολύ ωραία, ο Ντούνης βρήκε τον Μητρόπουλο κι εκείνος από κοντά έκανε το 2-0. Πριν καλά καλά περάσει ένα λεπτό οι "κυανέρυθροι" έβγαλαν μία εξαιρετική αντεπίθεση, η οποία ολοκληρώθηκε με τον Κολοβό να πλασάρει εύστοχα και να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα αφού ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να αντιδράσει. Αν εξαιρέσει κανείς μία κεφαλιά του Ιντζίδη που πέρασε άουτ οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν σημάδια ανάκαμψης και στο 74′ έγινε το 4-0. Ο Μητρόπουλος έδωσε στον Γιάννου, εκείνος στον Κολοβό και ο τελευταίος βρήκε και πάλι δίχτυα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ροτζέριο πέτυχε το γκολ της τιμής για τον Λεβαδειακό με ωραίο μακρινό σουτ. Τα λεπτά που ακολούθησαν δεν είχαν ενδιαφέρον ως προς το αποτέλεσμα, όμως, έγιναν φάσεις με τον Λεβαδειακό να μειώνει κι άλλο. Ωραία προσπάθεια από τον Βούκσεβιτς και ο Γιάντσης με πλασέ έκανε το 4-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κούρος, Μητρόπουλος, Κούρντι, Ντούνης (78′ Καμπάνταης), Κολοβός (78′ Κουλουχέρης), Λάσνικ, Αραβίδης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Πετράτσι, Ροτζέριο (77′ Βούκσεβιτς), Βαρέλα, Ορτέγα, Μιλοσάβλιεφ (60′ Λυκογιάννης), Μάντζιος (60′ Γιάντσης)

Σχετικά άρθρα