Μεγάλο διπλό στην Τρίπολη ο Εργοτέλης!

Απόδραση από την Τρίπολη στο… 90′ για τον Εργοτέλη, που νίκησε 2-3 τον Αστέρα και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία, φτάνοντας τους 35 βαθμούς (+6 από τα μπαράζ με πέντε αγωνιστικές να απομένουν).Από την αρχή της αναμέτρησης ο Αστέρας ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Χωρίς να δώσει ιδιαίτερο ρυθμό στο παιχνίδι, αλλά ελέγχοντας απόλυτα την κυκλοφορία της μπάλας, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο εικοσάλεπτο. Το δοκάρι του Χουάνμα (5′) και την κεφαλιά του Βάλντο που έδιωξε εντυπωσιακά ο Στοΐκοβιτς (18′). Ο Σέρβος ήταν σε ετοιμότητα και στο 22′ αλλά και στο 25′ σε καλές στιγμές του Αστέρα, για να έρθει ο Εργοτέλης να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη του επίσκεψη με αξιώσεις στην εστία του Μπαντή. Όμορφη συνεργασία Ιμπραΐμ-Μονακέλο, με τον δεύτερο να γράφει το 0-1 στο 33′. Ακολούθησε στο 37′ άλλη μια σπουδαία φάση για τον Αστέρα (και τελευταία στο α’ ημίχρονο) στο χαμένο τετ-α-τετ του Καράσκο.

Το γκολ που έψαχνε στο πρώτο μέρος ο Αστέρα, το πέτυχε με το "καλημέρα" της επανάληψης, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με κεφαλιά του Σανκαρέ (47′). Στο επόμενο λεπτό, ο Εργοτέλης παραλίγο να πάρει και πάλι το προβάδισμα σε σουτ του Μπουχαλάκη, ενώ ο ίδιος παίκτης απείλησε και πάλι στο 61′. Στο ενδιάμεσο διάστημα, οι γηπεδούχοι είχαν 2-3 καλές στιγμές να σκοράρουν. Το παιχνίδι είχε ανοίξει και στο 63′ ο Χαντί είδε τον Μπαντή να τον σταματάει, αλλά στο 66′ κατάφερε να τον νικήσει με διπλή προσπάθεια γράφοντας το 1-2. Άμεση όμως η απάντηση του Αστέρα με τον Χουάνμα να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 68′, για να ακολουθήσει η αποβολή του Ρομάνο με δεύτερη κίτρινη (71′).

Οι γηπεδούχοι, με παίκτη παραπάνω, άρχισαν την πίεση χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Χουάνμα στο 74′. Ωστόσο οι Κρητικοί κράτησαν πίσω και "χτύπησαν" στην αντεπίθεση στο 89′. Κερδισμένο πέναλτι και ακριβώς στο 90′ με ψύχραιμη εκτέλεση ο Διαμαντάκος έδωσε τη σπουδαία νίκη στην ομάδα του!

Σχετικά άρθρα