Ροντέο χωρίς νικητή, με… σωληνάκια ο Αρης

Σ’ ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα Αρης και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 29η αγωνιστική της Super League
Τα πάντα εκτός από νικητή είχε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Αρης, που ουσιαστικά έπαιξε τα… ρέστα του, προηγήθηκε με φάουλ του Τάτου και λάθος του Γλύκου στο 25′, αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με αυτογκόλ του Οικονομόπουλου λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Με το αποτέλεσμα αυτό πλέον οι κίτρινοι βρίσκονται στην εντατική με… σωληνάκια και έχοντας μείνει στο -8 από τα μπαράζ και – 9 από τη σωτηρία θα πρέπει να ελπίζουν σε ένα θαύμα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στη δεύτερη θέση και πήρε έναν ακόμα βαθμό ενόψει πλέι οφ. Με δέκα όλο το β’ μέρος αγωνίστηκε ο Δικέφαλος λόγω αποβολής του Κάτσε, με δέκα τελείωσε και ο Αρης λόγω αποβολής του Αγκάνθο στο 88′. Πολύ κακός ο Κομίνης, που έχασε εντελώς τον πειθαρχικό έλεγχο, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για τέσσερις κόκκινες κάρτες. Πολλές ήταν οι αψιμαχίες μεταξύ των παικτών, αρκετές φορές το ματς διεκόπη, ενώ το β’ μέρος ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση.

Ντέρμπι για γερά νεύρα με πολλές εντάσεις και αψιμαχίες μεταξύ των παικτών, λίγο καθαρό χρόνο ποδοσφαίρου, δύο γκολ και μία αποβολή έλαβαν χώρα στο α’ μέρος. Οι παθιασμένοι κίτρινοι έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις, παίζοντας πολύ δυνατά έως και αντιαθλητικά, χωρίς όμως τον Κομίνη να χρησιμοποιεί τον πειθαρχικό έλεγχο. Οι γηπεδούχοι πήγαν το ματς εκεί, που ήθελαν και κατάφεραν να προηγηθούν στο 23′ μετά από μακρινό φάουλ του Τάτου (από περίπου 35 μέτρα) και κακή αντίδραση του Γλύκου, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ενώ στο 33′ είχαν μία ακόμα καλή στιγμή με τον Μανιά.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ, που είχε χάσει την ηρεμία του, είχε την συντριπτική κατοχή (65%) και μετά το 25λεπτο ανέβασε στροφές και άρχισε να πιέζει. Ο Στοχ σούταρε σε δύο περιπτώσεις μόλις άουτ (στο 33′ και το 40′), ο Νάτχο αστόχησε στο 41′ από εξαιρετική θέση και η υπεροχή του Δικεφάλου επιβραβεύτηκε στο 45′ όταν ο Οικονομόπουλος στην προσπάθειά του να σταματήσει τον Αθανασιάδη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου αποβλήθηκε ο Κάτσε για δυνατό μαρκάρισμα, ακολούθησε νέα σύρραξη, ενώ ο Κομίνης δεν απέβαλλε τον Αγκάνθο για αγκωνιά και ενώ είχε κίτρινη.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση (περίπου ένα τέταρτο) και ο Αρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Οι παίκτες του Γεωργιάδη ωστόσο έκλειναν σωστά και οι κίτρινοι δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή και να απειλήσουν ουσιαστικά τον Γλύκο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γίνει απειλητικός με αντεπιθέσεις. Αυτό το κ ατάφερε στο 65′, αλλά στάθηκε άτυχος, αφού το σουτ του Στοχ μέσα από την περιοχή κόντραρε και σταμάτησε στο δοκάρι.

Χάρη στην ποιότητά του ο ΠΑΟΚ πήρε εκ νέου την κατοχή και κέρδισε μέτρα προς την περιοχή του Διούδη, ωστόσο οι εντάσεις, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου δεν σταμάτησαν. Εξαιτίας ρίψης αντικειμένων μάλιστα ο Κομίνης, που "έχασε" εντελώς το ματς, διέκοψε το ματς στο 74 ώστε να γίνουν συστάσεις. Παρά την μεγάλη του προσπάθεια ο Αρης φάνηκε να ξεμένει τόσο από σωματικές, όσο και από ψυχικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιτεθεί με αξιώσεις. Στο 88′ η αριθμητική ισορροπία επανήλθε, καθώς αποβλήθηκε ο Αγκάνθο με δεύτερη κίτρινη εξαιτίας χτυπήματος εκτός φάσης. Αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν με ανορθόδοξο τρόπο στο τέλος να πάρουν το ματς, αλλά το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Αρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Βανγκέλι, Τσουμάνης, Κύργιας (79′ Αγγελούδης), Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Σουνάς (Καραγιάννης 60′), Καμινιώτης, Τάτος, Μανιάς, Αγκάνθο.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης (90+ Κίτσιου), Νάτχο, Κάτσε, Λούκας (63′ Σαλπιγγίδης), Στοχ (86′ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

Σχετικά άρθρα