Αφράτο κέικ με πετιμέζι, μήλο και αμύγδαλα

17 Μαρτίου 2014
Ένα ιδιαίτερο κέικ από το σεφ Γιώργο Λέκκα!


Μερίδες 12
Χρ.πρ 20 λεπτά
Χρ.ψης 1 ώρα
 
Yλικά
 
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
15 γραμ. μπέικιν πάουντερ
10 γραμ. σόδα
10 γραμ. κανέλα
5 γραμ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
5 γραμ. μοσχοκάρυδο
50 ml κονιάκ
200 ml πετιμέζι
125 ml αραβοσιτέλαιο
125 γρ. φυτικό βούτυρο
20 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
70 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
70 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια μήλα τριμμένα
100 ml χυμό πορτοκάλι
15 γραμ. ξύσμα πορτοκάλι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
 
Διαδικασία
 
 
στο κάδο του μίξερ ρίχνω το αραβοσιτέλαιο, το φυτικό βούτυρο, την ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 6 λεπτά να αφρατέψουν. Σε ένα μπόλ κοσκινίζω μαζί όλα τα στερεά υλικά. το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα, τα μπαχαρικά. Σε ένα άλλο μπόλ ρίχνω όλα τα υγρά μαζί το πετιμέζι, το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ. Ταυτόχρονα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα από αλεύρι και τα υγρά. Δυναμώνουμε την ταχύτητα ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε της σταφίδες αλευρωμένες, τα αμύγδαλα, το ξύσμα πορτοκάλι, τα μήλα τριμμένα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ ή ένα ταψάκι 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 c και ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για 1 ώρα περίπου. Όταν βάλουμε ένα ξύλο από σουβλάκι στο κέντρο και βγαίνει καθαρό το γλυκό είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από τον φούρνο. αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει . Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και όταν κρυώσει εντελώς. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Κόβουμε και σερβίρουμε
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...