Κοκκινιστό χταπόδι με πατάτες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι από κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">2 δαφνόφυλλα</span><br /><span style="font-size: medium;">4-5 κόκκοι μπαχάρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 κιλό χταπόδι</span><br /><span style="font-size: medium;">3 μέτρια κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">6 μέτριες πατάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">4 σκελίδες σκόρδο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Στο νεροχύτη της κουζίνας ξεπλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια μεγαλύτερα από μπουκιά. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το ξίδι και το σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες και τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μελώσουν (όχι να κάνουν χρώμα). Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σαν μισοφέγγαρο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τις προσθέτουμε στο χταπόδι και ανακατεύουμε ελαφρά ίσα να λαδωθούν. Περιχύνουμε με τις ντομάτες και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και μπόλικο πιπέρι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, ίσα που να μισό σκεπάζει το φαγητό. Σιγοβράζουμε περίπου για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσοχή με το αλάτι γιατί το φρέσκο χταπόδι είναι ήδη πολύ αλμυρό.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα