Σαλάτα με σπαράγγια, χαλούμι και πέστο βασιλικού με ελαιόλαδο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σαλάτα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, με αλάτι και πιπέρι για το πανάρισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας λάδι</span><br /><span style="font-size: medium;">300 γραμμάρια τυρί χαλούμι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ματσάκι σπαράγγια περίπου  1 κιλό</span><br /><span style="font-size: medium;">10 ντοματίνια κομμένα στη μέση</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κρεμμύδι κομμένα σε φέτες</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το πέστο βασιλικού με ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">4 ματσάκια βασιλικός  </span><br /><span style="font-size: medium;">2-3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">200 ml λάδι</span><br /><span style="font-size: medium;">80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σαλάτα</span><br /><span style="font-size: medium;">Με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας σκουπίζετε το χαλούμι. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το σε 8 φέτες, μαζί με τις άκρες.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κατόπιν αλευρώστε τα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Όταν θα σερβίρετε το χαλούμι, θερμάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι<strong><span style="text-decoration: underline;"> </span></strong> σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφού ζεστάνει το ελαιόλαδο ρίχνετε το χαλούμι στο τηγάνι και τηγανίζετε για κάθε πλευρά περίπου 1 λεπτό μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και  αφήνετε να πάρει μια βράση.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνετε τα σπαράγγια στη κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε τα σπαράγγια για ακριβώς 2 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στραγγίζετε τα σπαράγγια . Ενώ τα σπαράγγια είναι ακόμα ζεστά ρίξτε τα σε μια σαλατιέρα μαζί με το χαλούμι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες και ραντίζετε τη σαλά με το πέστο βασιλικού.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το πέστο βασιλικού με ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το λάδι, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα