Σαλάτα με σπαράγγια, χαλούμι και πέστο βασιλικού με ελαιόλαδο

17 Μαρτίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, με αλάτι και πιπέρι για το πανάρισμα
2 κουταλιές της σούπας λάδι
300 γραμμάρια τυρί χαλούμι
1 ματσάκι σπαράγγια περίπου  1 κιλό
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 κρεμμύδι κομμένα σε φέτες

Για το πέστο βασιλικού με ελαιόλαδο
4 ματσάκια βασιλικός  
2-3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml λάδι
80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα
Με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας σκουπίζετε το χαλούμι. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το σε 8 φέτες, μαζί με τις άκρες.
Κατόπιν αλευρώστε τα.

Όταν θα σερβίρετε το χαλούμι, θερμάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι  σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αφού ζεστάνει το ελαιόλαδο ρίχνετε το χαλούμι στο τηγάνι και τηγανίζετε για κάθε πλευρά περίπου 1 λεπτό μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.

Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και  αφήνετε να πάρει μια βράση.
Ρίχνετε τα σπαράγγια στη κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε τα σπαράγγια για ακριβώς 2 λεπτά.

Στραγγίζετε τα σπαράγγια . Ενώ τα σπαράγγια είναι ακόμα ζεστά ρίξτε τα σε μια σαλατιέρα μαζί με το χαλούμι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες και ραντίζετε τη σαλά με το πέστο βασιλικού.

Για το πέστο βασιλικού με ελαιόλαδο
Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το λάδι, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ