Ψητές πατάτες φωλιές με πράσινη σαλάτα και σως σαμπάνιας

17 Μαρτίου 2014
Μια πρωτότυπη συνταγή από το Γιώργο Λέκκα!
 
 
Χρ.πρ χρόνος: 10 λεπτά
Χρόνος ψης : 60 λεπτά
 
Υλικά
 
2 μεγάλες πατάτες πλυμένες και ψημένες με την φλούδα τους
θαλασσινό αλάτι
βούτυρο ή ελαιόλαδο
200 γραμμ ρόκα ή σπανάκι ή άλλο λαχανικό που σας αρέσει
 
Για το dressing:
 
1 κουταλιά σούπας ξύδι ή Σαμπάνια
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1 κρόκος αυγού βρασμένος
1 / 2 φλιτζάνι τσαγ / 100 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο στυμμένο χυμό λεμονιού
 
Διαδικασία 

   Πλένουμε και Τρίβουμε την επιφάνεια στης πατάτες για να φύγουν τα χώματα. Τρυπάμε με την βοήθεια ενός πιρουνιού την επιφάνεια της πατάτας. πασπαλίζουμε με αρκετό θαλασσινό αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C βαθμούς. Ψήνουμε μία ώρα για μεγάλες πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.  Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ξίδι, τη μουστάρδα, τον κρόκο του αυγού, και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε ελαφρά. προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το τυρί, και τέλος το χυμό λεμονιού. Διορθώνουμε την γεύση.
  Χαράζουμε ένα μεγάλο σταυρό στην κορυφή κάθε πατάτα, και σπρώχνουμε απαλά, αλλά σταθερά της άκρες κάθε πατάτας. Με αυτό τον τρόπο οι κορυφές ανοίγουν, και μπορούμε με την βοήθεια κουταλιού να αρχίσουμε να βγάζουμε σάρκα από την πατάτα. Ρίχνετε λίγο από το ντρέσινκ στην πατάτα και γεμίζουμε με σαλάτα. Περιχύνουμε ντρέσινκ. Και σερβίρουμε. 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ