Πίτσα με ρικότα & βασιλικό από το Γιώργο Λέκκα!

17 Μαρτίου 2014

Μια ανατρεπτική pizza για να μην μένετε μόνο στις κλασσικές μαργαρίτες από το Γιώργο Λέκκα!

 

μερίδες 6
χρ.πρ 15
χρ.ψησ 25 λεπτά
 
Υλικά
 
1 κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
2 κίτρινες πιπεριές, χοντροκομμένες
3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
400 γραμμ ψιλοκομμένες ντομάτες (πομοντόρια κονσέρβα)
500 γραμμ ζύμη πίτσας
αλεύρι, για πασπάλισμα
10 ντοματίνια , κομμένα στη μέση
250 γραμμ ρικότα
150 γραμμ παρμεζάνα τριμμένη
λίγα φύλλα βασιλικό χοντροκομμένα
 
Διαδικασία 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και Μαλακώνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές. για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ Ανοίγουμε την ζύμη πιέζοντας με τα δάχτυλα σε αλευρωμένη επιφάνεια ή με πλάστη αν θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και τραγανή. Πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο ένα ορθογώνιο ταψί 25 x 35 εκατοστά ή ένα στρογγυλό ταψί. Απλώνουμε την ζύμη. Ψήνουμε για 5 λεπτά στο επάνω ράφι του φούρνου.
Αφαιρούμε από το φούρνο, απλώνουμε την σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματίνια, απλώνουμε την ρικότα. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C. στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, περίπου για 20 λεπτά μέχρι ή βάση να ψηθεί και γίνει τραγανή. Τέλος πασπαλίζουμε με βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως με μια πράσινη σαλάτα.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ