Μελένια Ζύμη πίτσας από το Γιώργο Λέκκα!

17 Μαρτίου 2014
Ο αγαπημένος μας σεφ Γιώργος Λέκκας μα μαθαίνει να φτιάχνουμε τη καλύτερη ζύμη για pizza!


Υλικά
 
400 γραμμ. αλεύρι σκληρό
150 γραμμ. Αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
350 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.γλκ μέλι
½ κ.γλκ πιπέρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γλ. αλάτι
 
Διαδικασία 
 
 
Σε ένα μπόλ Ρίχνουμε 150 ml νερό, μαγιά, μέλι, ελαιόλαδο, 4 κ.σ αλεύρι. Ανακατεύουμε για να διαλυθούν τα υλικά. αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ζεστό μέρος για δέκα λεπτά. σε ένα μεγάλο μπολ Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το πιπέρι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαγιάς, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε ένα μαλακό και ελαφρώς κολλώδη ζύμη. Προσθέτουμε λίγο λίγο, το υπόλοιπο νερό, μέχρι να επιτευχθεί η σωστή ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και Ζυμώνουμε τη ζύμη για δέκα λεπτά μέχρι να γίνει λεία και εύπλαστη. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με ελαφρός βρεγμένη πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος. Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια. Φτιάχνουμε 2 πίτσες με διάμετρο 30-35 εκ. η καθεμία. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με τα δάχτυλα πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια ή με πλάστη αν θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και τραγανή. Πασπαλίζουμε το ταψάκι με λίγο καλαμποκάλευρο. Απλώνουμε την ζύμη. τα υλικά και ψήνουμε.
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ