Καθάρισε ο Παναιτωλικός, έμπλεξε η Ξάνθη

Με γκολ του Μαρτίνες από το 44′ ο Παναιτωλικός κέρδισε 1-0 τη Ξάνθη στο Αγρίνιο για την 29η αγωνιστική της Super League
Πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ο Παναιτωλικός φαίνεται να κλειδώνει την παρουσία του και στον επόμενο μαραθώνιο της μεγάλης κατηγορίας. Ο Μαρτίνες στο 44′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και με το πολύτιμο τρίποντο η ομάδα του Χάβου αύξησε την διαφορά της από τις επικίνδυνές θέσεις στου 9 βαθμούς. Από την άλλη, η ομάδα του Κεχαγιά έμεινε στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού και μπήκε για τα καλά σε περιπέτειες. Η Ξάνθη έχει πολλά παράπονα από τον Σιδηρόπουλο, καθώς αγωνίστηκε από το 5′ με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Κάλβο (για εκτός φάσης χτύπημα στον Μύγα).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την αυστηρή αποβολή του Κάλβο, τον οποίο ο Σιδηρόπουλος απέβαλλε για εκτός έδρας χτύπημα στον Μύγα. Η αποβολή προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ακριτών, που συνοδεύτηκαν και από ανακοίνωση της ΠΑΕ. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 19′ όταν ο Σολτάνι γύρισε για να κόψει αλλά έδωσε πάσα στον Καμαρά ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη με τον γκολκίπερ της Ξάνθης όμως να τον νικάει.

Στο 27′ νέα καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό μετά από σέντρα από τα αριστερά και τον Μύγα να μην μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο 37′ νέα φάση για τον Παναιτωλικό με άστοχο σουτ του Μαρτίνες. Ο Παναιτωλικός έφτασε στο γκολ στο 43′ όταν ο Ανέν από τα αριστερά έκανε ωραία προσπάθεια γύρισε παράλληλα την μπάλα και ο Μαρτίνες από κοντά απλά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες και με τον Παναιτωλικό να πιέζει για ένα τέρμα το οποίο θα κλείδωνε το ματς. Στο 52′ ο Ανέν έκανε την σέντρα και ο Μπικέι από κοντά πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα έξω από τα δυο μέτρα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Καμαρά από τα αριστερά μπήκε μέσα στην περιοχή γύρισε προς τον Μπούντιμιρ ο οποίος σούταρε αλλά πάνω στα σώματα των παικτών της Ξάνθης.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να έχει την μπάλα στην κατοχή του και στο 59′ ο Μύγας έπιασε ένα αριστερό σουτ αλλά μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Ξάνθης. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μετά το 70′ και τις αλλαγές που έκανε ο Κεχαγιάς να γίνουν πιο επιθετικοί αλλά δεν τα κατάφεραν και δεν απείλησαν στιγμή την εστία των γηπεδούχων που έφτασαν σε μια άνετη νίκη με 1-0.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Μπακάκης, Μπικέ, Κούσας, Ανέν, Γοδόι, Σφακιανάκης, Μύγας (71′ Παπουτσογιαννόπουλος), Μαρτίνες, Καμαρά, Μπούντιμιρ (65′ Μπόγιοβιτς).

SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπέρτος, Χοσέμι, Γούτας, Παϊτο, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας (82′ Νάκας), Μαρίν (60′ Τριάδης), Βασιλακάκης (70′ Σολάρι), Κάλβο, Σολτάνι.

Σχετικά άρθρα