Διώξεις για απάτη €100.000 σε βάρος του ΙΚΑ

18 Μαρτίου 2014

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα σε βάρος ενός γιατρού του ΙΚΑ , ενός ιατρικού επισκέπτη και 4 φαρμακοποιών που φέρονται να είχαν στήσει απάτη άνω των 100.000 ευρώ σε βάρος του οργανισμού, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαράλαμπος Λακαφώσης.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλλει το ΙΚΑ. Σύμφωνα με αυτή,οι κατηγορούμενοι φέρονται να πλαστογραφούσαν συνταγές ανύποπτων πολιτών, συνταγογραφώντας σκευάσματα υψηλού κόστους για συγκεκριμένη ασθένεια από την οποία οι υποτιθέμενοι ασθενείς πολίτες δεν έπασχαν, εκτελούσαν δε τις συνταγές, προξενώντας ζημία στο ΙΚΑ που υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας Λακαφώσης άσκησε ποινική δίωξη για :

(α) πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ,

(β) απάτη κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ,

(γ) άμεση συνέργεια από κοινού στην πιο πάνω, υπό στοιχείο (β) πράξη και (δ) χρήση πλαστού εγγράφου κατ' εξακολούθηση κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Για την υπόθεςη θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Rabindranath Tagore
Η Σκέψη της ημέρας
Rabindranath Tagore