Η παρουσίαση της επετειακής φανέλας του ΠΑΟΚ

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Κώστας Χαραλαμπίδης και ο Γιώργος Μπαλογιάννης, μέλος της χρυσής ομάδας του 1994, επί χρόνια αρχηγός της ομάδας, έκαναν την επίσημη παρουσίαση της ειδικής επετειακής φανέλας, με την οποία η ομάδα του ΠΑΟΚ θα τιμήσει την συμπλήρωση 20 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Korac.Ο Γιώργος Μπαλογιάννης τόνισε χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι πολύ όταν γυρίζω εδώ και χαίρομαι σήμερα διπλά γιατί θυμάμαι εκείνες τις στιγμές, δεν τις ξεχνώ ποτέ. Εύχομαι στον Κώστα, αυτές τις στιγμές που ζήσαμε εμείς να τις ζήσει και ο ίδιος και η ομάδα. Βλέπω ότι έχει χρόνια μπροστά του. Χρειάζεται βέβαια και η τύχη. Εύχομαι να βρούνε το δρόμο τους. Για το ματς του Σαββάτου, είναι σημαντικό, ανεξάρτητα από αυτή την εκδήλωση που γίνεται, ο κόσμος να στηρίξει. Ένας λόγος παραπάνω που γίνεται και εκδήλωση. Εύχομαι να είναι γεροί και δυνατοί και να έχετε καλό δρόμο. Τα παιδιά παλεύουν με άλλες καταστάσεις. Διοικητικά υπάρχουν άνθρωποι, ο Μπάνε και ο Νίκος που κάνουν τα πάντα, ξέρουν ποιες είναι οι καταστάσεις. Τα παιδιά τα πάνε περίφημα, το δείχνουν και τα αποτελέσματα και τα πρόσωπά τους που είναι ήρεμα. Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης με την τότε ομάδα, δεν πρέπει να κάνει ο κόσμος αυτή τη σύγκριση, είναι λάθος. Τα παιδιά κάνουν την προσπάθεια τους και ελπίζω να ζήσουν στο μέλλον τέτοιες στιγμές. Έχουν βελτιωθεί αγωνιστικά οι παίκτες τώρα. Τότε νομίζαμε ότι τρέχαμε και ζοριζόμασταν, αλλά βλέποντας τώρα πως παίζουν, άλλαξα άποψη. Τώρα πάνε με μία ανάσα. Είναι και μία δική μου αμαρτία που δεν έρχομαι στα ματς, αυτός είναι δικός μου λόγος, αλλά θέλω να πω ότι ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά και να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας».

Ο Μπαλογιάννης αναφέρθηκε επίσης…

Στον τελικό της Τεργέστης: «Ήταν τελικός που παρόμοιός του σε θέαμα δεν υπήρξε. Και από πλευράς πλουραλισμού στην επίθεση. Για μένα ήταν ο πρώτος μου τελικός, ήμουν 22-23 χρονών, ήταν πανδαισία. Δεν σκεφτόμασταν ότι πάμε να κρατήσουμε τη διαφορά. Με τους μεγαλύτερους που μιλούσαμε, με τον Μπάνε, δεν λέγαμε πάμε να κρατήσουμε τη διαφορά, λέγαμε "πάμε να κερδίσουμε". Μπορείς να κάνεις ομάδας με μεγάλο μπάτζετ και να μην πετύχει ποτέ και να κάνεις μία ομάδα όπως τώρα να είναι 10 χρόνια μαζί παρέα. Έχουν κερδίσει ομάδες μικρότερες τίτλους και τελικούς. Εμείς τότε είχαμε καλούς παίκτες. Βλέπω ότι και η τωρινή ομάδα είναι παρέα, το ευχαριστιούνται, το διασκεδάζουν αυτό είναι το πιο σημαντικό, Όταν βλέπεις ότι το βγάζουν αυτό, σημαίνει ότι είναι ομάδα. Κάνει μεγάλη δουλειά και ο αρχηγός, βέβαια».

Στην παρουσία του Μαρκόπουλου τότε και τώρα στην ομάδα: «Ο Μαρκόπουλος έχει εμπειρία, είναι καλός προπονητής, αγαπάει την ομάδα πήρε στα δύσκολα τα ηνία, πάει και πολύ καλά»

Στον πρόεδρο Μπάνε Πρέλεβιτς: «Όλοι το βλέπουμε, κάνει τα αδύνατα δυνατά και το ίδιο, όλοι όσοι είναι στην ομάδα. Σ αυτούς τους καιρούς, δεν ξέρω ποια θέση μπορεί να έχει η Πολιτεία, να κάνει κάτι. Να πάρει την ομάδα, να στηρίξει οικονομικά και διοικητικά. Ο Μπάνε είναι ικανός σαν άνθρωπος, και με ότι καταπιάνεται είναι ικανός, θα βρει τη λύση».

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης από την πλευρά του τόνισε: «Για μένα προσωπικά και την ομάδα, αυτή η εκδήλωση του Σαββάτου είναι πολύ σημαντική. Αποτελεί αναδρομή στο παρελθόν, για να δώσουμε και εμείς από την πλευρά μας ότι μπορούμε για το τι έχει καταφέρει αυτή η ομάδα στο παρελθόν. Είναι σημαντικό για το σύλλογο να τιμούμε τέτοιες επετείους. Η ομάδα έχει πλεόνασμα ιστορικής αυτογνωσίας. Καυχόμαστε για το τι έχουν πετύχει παιδιά όπως ο Γιώργος, όπως και άλλα πρόσωπα που βρίσκονται στο χώρο και συνδέουν το παρελθόν, παρόν και ελπίζω και για το μέλλον. Προσπαθούμε να είμαστε συνέχεια της ιστορικής πορείας του συλλόγου. Είναι στενάχωρο αυτό που βιώνουμε τώρα, εμείς θα παλεύουμε, με όλες τις δυσκολίες θα προσπαθούμε για το καλύτερο.

Στο συγκεκριμένο ματς θα τιμήσουμε την προ εικοσαετίας ομάδας. Για τις βλέψεις που έχουμε είναι πολύ σημαντικό ματς, γιατί θα μας καθιερώσει στην τετράδα και θα βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το πρωτάθλημα. Όπως υπήρχε στήριξη από τον κόσμο στο ματς τα Τρίκαλα, θέλουμε να υπάρχει και συνέχεια να μας στηρίζουν και με αφορμή και την εκδήλωση την επετειακή, να συνεχιστεί αυτό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Το να ευχαριστήσουμε τους συντελεστές εκείνης της επιτυχίας είναι πολύ λίγο. Και εγώ τότε ήμουν μικρός και μαζί με άλλους πανηγύρισα. Πάντως δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με εκείνην περίοδο. Τότε η ομάδα έπαιξε ένα τελικό, από την άλλη σήμερα, έχουμε στόχο την είσοδο στην τετράδα. Αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά. Έχουμε στόχους και βλέψεις, Μακάρι να πάρουμε την αύρα αυτής της φανέλας είναι σημαντικό».

Σχετικά άρθρα