“Δεν είμαι… Αμπράμοβιτς, αλλά μπορώ να πάω την ΑΕΛ στην Σούπερ Λιγκ”

Το πλάνο τους για την ΑΕΛ ανέλυσαν την Τρίτη οι Ισπανοί που ενδιαφέρονται να αναλάβουν την λαρισινή ομάδα! Το παρών στο "AEL FC ARENA", όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου-παρουσίαση έδωσαν ο Λουίς Όλιβερ, ο άμεσος συνεργάτης του Αλεξάντερ Νικολάι, και ο Λουκάς Σάββα που έκανε την όλη επαφή.Ο Λουίς Όλιβερ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δισεκατομμυριούχους αλλά ότι έχει την οικονομική επιφάνεια να οδηγήσει την ΑΕΛ στη Σούπερ Λίγκ και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εξέφρασε πολλές φορές την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και ότι παρά τα 26 του χρόνια έχει την εμπειρία από την Μπέτις ώστε να οδηγήσει την ΑΕΛ στο δρόμο των επιτυχιών.
Πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Λουκάς Σάββα ο οποίος τόνισε:
«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή μέρα για την ΑΕΛ. Είναι η μέρα που όλα τα σενάρια, η φημολογία, τα φαντάσματα για το αν υπάρχουν οι νέοι επενδυτές παίρνουν τέλος. Και νέοι επενδυτές υπήρχαν και υπάρχουν και από την Ισπανία είναι όπως βλέπετε. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΕΛ που άνθρωποι του ποδοσφαίρου από το εξωτερικό και επενδυτές ενδιαφέρονται να πάρουν την ομάδα. Αυτό αφενός μεγαλώνει την αξία της ΑΕΛ και αφετέρου δημιουργεί δεσμεύσεις για την πορεία. Η Γενική Συνέλευση της ερασιτεχνικής θα έχει τον τελευταίο λόγο και είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσει για το νέο πρόεδρο και πιστεύω ότι θα είναι αυτό που αξίζει για την ΑΕΛ. Ως φίλαθλος την αγάπησα την ομάδα και θα την υπηρετώ όσο μπορώ».
«Μπορούμε να πετύχουμε πολλά»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Λουίς Όλιβερ:
«Είμαι από την Ισπανία και λατρεύω το ποδόσφαιρο. Στέκομαι εδώ μπροστά σας γιατί θέλω να εκφράσω τη θέληση να είμαι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ και να είμαι για πολλά χρόνια. Δεν είμαι δισεκατομμυριούχους. Είμαι όμως αρκετά υγιείς οικονομικά και με τεράστια αγάπη για το ποδόσφαιρο. Δεν ήρθα εδώ για να αναλωθώ σε ιστορίες από το παρελθόν. Αυτό που θέλω να πω είναι το πάθος που έχω για το ποδόσφαιρο και το όραμα για την ΑΕΛ. Είμαι ένα χρόνο Ελλάδα και είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω αρκετά παιχνίδια ελληνικών ομάδων. Και όταν ήρθα να δω την Λάρισα για πρώτη φορά ήταν κάτι το διαφορετικό. Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν στο γήπεδο 8000 φίλαθλοι και τραγουδούσαν για την ομάδα. Μου ήρθαν στο μυαλό παλιές εικόνες από την Αγγλία που οι οπαδοί υποστηρίζουν την ομάδα τους σε ποια κατηγορία και αν παίζει.
Τότε ήταν που άρχισα να σκέφτομαι πως θα αναμιχτώ με την ομάδα. Μου έλεγαν οι συνεργάτες μου για τις δοξασμένες μέρες και είδα την προοπτική ώστε να έχω την ευκαιρία να κάνω κάτι σημαντικό για την ΑΕΛ και να φέρω δόξα για την ομάδα και μέσω αυτής τη χαρά των οπαδών, ώστε να νιώθουν περήφανοι για την ομάδα τους.
Αν περιμένει ο φίλαθλος κόσμος της Λάρισας ότι θα έρθει ο Ισπανός Αμπράμοβιτς, δε θα το δει. Αλλά δεν είμαι απατεώνας. Έχω τη δυνατότητα να οδηγήσω την ΑΕΛ εκεί που μπορεί. Έχω μελετήσει τα οικονομικά στοιχεία και μπορώ να πω τι με ένα σοβαρό πλάνο και με τη βοήθεια του κόσμου θα πετύχουμε. Καταλαβαίνω καλά ότι η ΑΕΛ είναι αυτό που λέμε στην Ισπανία «Κάτι παραπάνω από μία ομάδα». Ξέρω τι σημαίνει η ΑΕΛ και πως τα αποτελέσματα κάθε Κυριακή επηρεάζουν τους κατοίκους της πόλης. Ο στόχος μας είναι κάθε Δευτέρα να υπάρχουν χαρούμενα πρόσωπα και αυτό σκοπεύω να κάνω και θα το κάνω. Είναι φυσιολογικό κάποιοι να τα ακούνε όλ α αυτά με σκεπτικισμό διότι δε με ξέρετε. Αλλά όπως σας είπα μπορείτε από το ίντερνετ να μάθετε να πάντα για εμένα. Ίσως θα αναρωτηθείτε ότι στα 26 μου χρόνια είμαι πολύ νέος να αναλάβω μια τέτοια ομάδα. Η σοφία δεν έρχεται με τα χρόνια, ούτε η όρεξη για δουλειά. Έχω μεγάλα όνειρα για την ομάδα και ελπίζω ότι θα τα κάνω πραγματικότητα».
Το πλάνο για την ΑΕΛ
Στη συνέχεια μέσω ενός βίντεο παρουσιάστηκε το πλάνο των νέων επενδυτών για την ΑΕΛ. Επιγραμματικά ανέφερε:
1. Στόχος η ομάδα τη σεζόν 2015-16 να παίζει στη Σούπερ Λίγκ και την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη
2. Θα θεσπιστεί ένα νέο μοντέλο διοίκησης που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους της ερασιτεχνικής, των παλαιμάχων και των οργανωμένων οπαδών.
3. Θα γίνεται έλεγχος κάθε τρεις μήνες στα πεπραγμένα της ομάδας,
4. Οργάνωση του εμπορικού τμήματος από την αρχή και αύξηση των εσόδων της ομάδας μέσω χορηγιών και διαφημίσεων.
5. Μείωση του κόστους των εισιτηρίων. Δημιουργία του μουσείου της ομάδας και εκμετάλλευση του γηπέδου με διεξαγωγή συνεδρίων και άλλων δραστηριοτήτων.
6. Δημιουργία περιοδικού για την ΑΕΛ και κινηματογραφικές προβολές στους χώρους τους AEL FC ARENA.
7. Νέες δράσεις μέσω των επικοινωνιών και τις τεχνολογίας.
8. Δημιουργία μασκότ της ΑΕΛ και επαναδραστηριοποίηση συνεργασιών με άλλες ομάδες.
9. Αναδιοργάνωση των ακαδημιών. Δωρεάν φοίτηση σε νέα ταλέντα με χαμηλό εισόδημα.
Οι ερωτήσεις
Στη συνέχεια ο Λουίς Όλιβερ, ο Αλεξάντερ Νικολάι και ο Λουκάς Σάββα απάντησαν στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.
Αναλυτικά
-Ποιες είναι οι επιχειρηματικές σας δραστηριότητες:
«Αυτή τη στιγμή η δική μου εταιρεία έχει να κάνει με την προστασία σε εμπορικά πλοία κυρίως σε αυτά που ταξιδεύουν προς τις χώρες της Αφρικής».
-Πότε θα κατατεθεί ο φάκελος στην Ερασιτεχνική;
«Η πρόταση θα κατατεθεί σήμερα. Υπάρχει η συμφωνία με τον κύριο Πηλαδάκη για το γήπεδο καθώς και η εγγυητική από μια αγγλική τράπεζα».
-Πόσες φορές έχετε παρακολουθήσει την ΑΕΛ;
«Ήρθα στην Ελλάδα το Οκτώβριο και για πρώτη φορά παρακολούθησα αγώνα της ΑΕΛ τον Δεκέμβριο. Έκτοτε έχω έρθει άλλες τρεις φορές,
Έχω μεγαλώσει στο ποδόσφαιρο και την Μπέτις. Η ενασχόλησή μου με την Μπέτις με έμαθε να ξέρω πως να διαχειρίζομαι μια ομάδα. Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας άλλος άνθρωπος στην ομάδα (σ.σ. ο κ. Πλεξίδας) αλλά δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Στόχος μου είναι να οδηγήσω την ΑΕΛ στη Σούπερ Λίγκ.
-Αναφερθήκατε σε όλα στο πλάνο σας εκτός από τα Δένδρα. Δεν είναι μέσα στο σχέδιό σας;
«Αυτή τη στιγμή οι διαβουλεύσεις με τον κ. Πηλαδάλη έχουν να κάνουν με το AEL FC ARENA. Αλλά σαφώς και στο πλάνο μας είναι και τα Δένδρα. Όμως αυτή τη στιγμή η εταιρεία είναι υπό καθεστώς εκκαθάρισης και θα αναφερθούμε στα Δένδρα όταν θα ήμαστε σε θέση να το κάνουμε».
-Μπορείτε να μας πείτε το ακριβές ποσό που θα βάλετε στην ΑΕΛ;
-Η μόνη εγγύηση που μπορώ να δώσω είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου και με δουλειά θα καταφέρουμε αυτά που έχουμε βάλει ως στόχο».
-Εάν αναλάβετε την ΑΕΛ, θα κρατήσετε παίκτες από την τωρινή ομάδα ή θα γίνει ένα εντελώς νέο ξεκίνημα;
«Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει δείξει ότι δουλεύει καλά και είναι πρώτη. Δε γνωρίζω τους παίκτες και τον προπονητή, αλλά όταν ανεβούμε και είμαστε εμείς στην ομάδα θα γίνει μια αξιολόγηση των παικτών έναν προς έναν και ανάλογα θα πράξουμε ποιους θα κρατήσουμε κτλ. Για εμάς η Β΄ Εθνική είναι ένα σκαλοπάτι για να ανεβούμε στη μεγάλη κατηγορία. Άρα πάμε για πρωταθλητισμό».
-Μπορείτε σε τόσο νεαρή ηλικία να αναλάβετε ένα τόσο απαιτητικό ρόλο;
«Η πρώτη επαφή μου με το ποδόσφαιρο ήταν στη Χέρεθ και ένα χρόνο πήγα στην Μπέτις σαν διευθυντής του συλλόγου. Ένα κλαμπ όπως η Μπέτις ανεβάζει τα δεδομένα και τις απαιτήσεις σου. Έχω την ικανότητα να πάω την ΑΕΛ στην πρώτη κατηγορία και μπορώ να πω ότι θα υπάρξει οικονομική στήριξη από την οικογένεια μου».
-Διαβάσαμε στο ίντερνετ ότι τόσο στη Χερέθ, όσο και στη Μπέτις υπήρξαν αρκετά θέματα αναφορικά με την εμπλοκή της οικογένειά σας με τις ομάδες αυτές. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς συμβαίνει;
«Όταν αναλάβαμε την Χερέθ άνηκε σε άλλο ιδιοκτήτη. Την αγοράσαμε και αμέσως την ανεβάσαμε στη Β’ Εθνική. Όμως ο παλιός πρόεδρος ήθελε να εμπλακεί και πάλι με την ομάδα. Έτσι μέσω κάποιων κινήσεων προσπάθησε να τη διώξει από την πόλη και να παίξει σε άλλο γήπεδο. Έτσι την επόμενη χρονιά καιν επειδή δεν παίζαμε στο παλιό γήπεδο, με πολύ λιγότερα εισιτήρια, η ομάδα έπεσε στη Γ’ Εθνική. Και από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να τα βρούνε και για να μην διαλυθεί η ομάδα αποφασίσαμε να την πουλήσουμε. Όμως με τους ίδιους παίκτες που ο πατέρας μου είχε επιλέξει μετά από δύο χρόνια ανέβηκε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Για την Μπέτις όταν την αγοράσαμε από τον κ. Λαβέρα ήδη υπήρχε μια δικαστική διαμάχη για τα ποσοστά της ομάδας και από τη στιγμή που δεν είχε ξεκαθαρίσει τα ποσοστά, η ομάδα δεν επέστρεψε πίσω σε αυτούς ενώ αυτή τη στιγμή είναι ιδιοκτήτης ακόμα ο πατέρας μου. Στο τέλος της σεζόν θα επανέλθει στα χέρια της».
-Μέσα στα απαιτούμενα για την κατάθεση του φακέλου είναι και οι ισολογισμοί των τελευταίων δύο ετών. Όμως διαβάσαμε ότι η εταιρεία στην οποία είστε πρόεδρος συστάθηκε φέτος. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό;
«Όλοι οι όροι είναι διασφαλισμένοι. Η εταιρεία υπάρχει πολλά χρόνια, δεν ιδρύθηκε φέτος. Υπάρχουν ισολογισμοί πολλών χρόνων».
-Ενδιαφερθήκατε στο παρελθόν για άλλη ομάδα στην Ελλάδα;
«Όχι».
-Αν ω μη γένοιτο η ΑΕΛ δεν ανέβει φέτος στη Β’ Εθνική. Είστε διατεθειμένος να τη χρηματοδοτήσετε σε μια τέτοια περίπτωση;
«Είμαι πολύ δύσκολο να βάλεις χρήματα σε κάτι που δε σου ανήκει».
-Σε περίπτωση που τα χρέη έχουν αναδρομική ισχύ αφού ακόμη η ΦΙΦΑ δεν έχει πάρει κάποια απόφαση, είστε σε θέση να τα πληρώσετε;
«Αυτή είναι μια υποθετική ερώτηση. Νομίζω η ΦΙΦΑ συνεδριάζει στις 5 Ιουνίου για αυτό το θέμα. Αλλά είμαστε διατιθέμενοι όταν παίξουμε στην Σούπερ Λίγκ αν χρειαστεί να τα αποπληρώσουμε τα χρέη. Κανένα δεν τον ενδιαφέρει να μείνει η ομάδα στη Β’ Εθνική».
-Έχετε αποφασίσει σε περίπτωση που πάρετε την ομάδα ποιος θα είναι αυτός που θα βρίσκεται στην Λάρισα για να…τρέχει τα θέματα της ΑΕΛ; Και επίσης στο πλάνο σας είναι να έρθουν Ισπανοί παίκτες;
«Δεν το ξέρουμε ακόμα αυτό. Όταν θα έρθει η στιγμή θα υπάρξει κάποιος που θα μπει. Από εκεί και πέρα θα είναι μια ελληνική ομάδα με ισπανική βοήθεια. Το μέλλον της ΑΕΛ είναι οι ακαδημίες της και εκεί θα επενδύσουμε.
-Υπάρχει περίπτωση πίσω από αυτό το ενδιαφέρον να βρίσκετε ο κ. Πηλαδάκης;
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο κ. Πηλαδάκης να βρίσκεται πίσω από αυτό. Είμαι έξι μήνες στην Ελλάδα και μόνο μια φορά έχουμε συναντηθεί για το γήπεδο».
Σε αυτό το σημείο το λόγο πήρε ο Λουκάς Σάββα: «Επειδή το θέμα αφορά και εμένα θέλω να πω αυτό. Καταρχάς δεν είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος που θα έστηνε ένα τέτοιο σενάριο και από πίσω θα ήταν ο κ. Πηλαδάκης. Εγώ σαν χαρακτήρας δε θα δεχόμουν ποτέ να μην διασφαλίσω την ηρεμία μου και να μπω σε μια τέτοια περιπέτεια. Έχει ένα εγχείρημα που είναι το γήπεδο και όπως είναι φυσικό θέλει το καλύτερο για αυτό».
-Στο πλάνο σας υπάρχει η σκέψη αξιοποίησης και των υπολοίπων χώρων και αν μπορείτε να μας πείτε το ποσό που συμφωνήσατε με τον κύριο Πηλαδάκη για την παραχώρηση του γηπέδου;
«Στο άμεσο μέλλον υπάρχει η σκέψη για περαιτέρω επένδυση και στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Από εκεί και πέρα όταν πάρουμε την ομάδα, έχουμε έρθει σε μια συμφωνία ώστε να παίξουμε στη Β’ Εθνική εδώ. Έχει τα δικά του ενδιαφέροντα για το γήπεδο. Εμάς μας ενδιαφέρει να παίζουμε εδώ. Τα υπόλοιπα θα τα μάθετε εν καιρώ»,
-Μια ισπανική εφημερίδα η “El Pais” κάνει λόγο για προσπάθεια από μια δικαστικό την κα Μαρκέλα εναντίον του πατέρας σας αναφορικά με την Μπέτις. Τι έχετε να πείτε για αυτό;
«Η δικαστικός από την Ισπανία έχει μια δικαστική διαμάχη εναντίον του πατέρα μου. Ήταν στην αρχή μόνο εναντίον του κ. Λαβέρα και προσπαθεί τώρα να το επεκτείνει προς τον πατέρα του. Και αυτό γίνεται διότι εκπροσωπεί έναν όμιλο από τη Σεβίλλη που θέλει να αγοράσει την Μπέτις».
-Είστε διατεθειμένος να πάρετε την ΑΕΛ ακόμα και στη Γ’ Εθνική;
«Αυτό καταρχάς δεν γίνεται επειδή δεν μπορεί να πάρω την ομάδα στη Γ’ Εθνική. Η πρόκληση ενδιαφέροντος έχει να κάνει με την προοπτική η ομάδα να παίξει στη Β’ Εθνική. Θα πρέπει ο κόσμος να αποφασίσει εάν το μέλλον της ΑΕΛ θα είναι ένδοξο σαν το παρελθόν της ή μέτριο σαν το παρών της».

Σχετικά άρθρα