Νηστίσιμο κέικ βανίλια σοκολάτα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 βανίλιες σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;">ξύσμα από 1 πορτοκάλι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πακέτο + 3 κουταλιές σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span><br /><span style="font-size: medium;">6 κουταλιές κακάο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτήρι ηλιέλαιο</span><br /><span style="font-size: medium;">1,5 ποτήρι ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">250 ml χυμό πορτοκάλι (έτοιμο, όχι φρεσκοστιμένο)</span><br /><span style="font-size: medium;">250 ml σόδα αναψυκτικό</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα – ένα τα υλικά, τον χυμό πορτοκάλι, την σόδα αναψυκτικό, τις βανίλιες σκόνη, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα, μόνο ανακάτεμα να αναμειχθούν τα υλικά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά της ώρας.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα