Πρώτη φορά μαμά: Πότε γίνεται το υπερηχογράφημα;

19 Μαρτίου 2014
ρωτά

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Είμαι 22 χρονών, δύο μηνών έγκυος στο πρώτο μου παιδί και ξέρω απο φίλες και γνωστές ότι πρέπει να κάνω υπερηχογράφημα για να διαπιστωθεί εάν το παιδί είναι καλά ή όχι. Σας παρακαλώ πείτε μου πότε πρέπει να το κάνω

 

Την απάντηση δίνει ο κΕυάγγελος Γκικόντες  Μαιευτήρας - Γυναικολόγος,

 Επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου «Διαγνωστική Έρευνα»


Το μυστήριο που έκλεινε μέχρι τώρα η έγκυος στην κοιλιά της έχει ξεσκεπαστεί με τη χρησιμοποίηση των υπερήχων και τη «φωτογράφιση» του μωρού. Σε μια φυσιολογική  εγκυμοσύνη κάνουμε τρία υπερηχογραφήματα , ενώ αν υπάρχουν κάποια προβλήματα περισσότερα:

  1.  Στην αρχή της εγκυμοσύνης οι υπέρηχοι χρησιμεύουν για να δούμε αν το έμβρυο είναι ενδομήτριο. Συγχρόνως, όμως, βλέπουμε και την καρδιακή λειτουργία. Βλέπουμε, επίσης, μήπως υπάρχει blighted ovum (κύηση χωρίς εμβρυακά στοιχεία) η μύλη κύηση, οπότε και θα πρέπει να γίνει απόξεση.
  2.   Το δεύτερο υπερηχογράφημα το κάνουμε στις 20 εβδομάδες για να δούμε κατά πόσον το έμβρυο έχει μεγαλώσει κανονικά. Βλέπουμε, επίσης, την προβολή του εμβρύου, αν δηλαδή έρχεται με το κεφάλι ή τα πόδια και κάνουμε μετρήσεις του κεφαλιού και του μηριαίου οστού.

        3. Στο τρίτο υπερηχογράφημα βλέπουμε ό,τι και στα προηγούμενα και επί πλέον αν η γυναίκα έχει επαρκή ποσότητα αμνιακού υγρού, κατά πόσον το παιδί έρχεται με το κεφάλι ή τα πόδια και κάνουμε τις μετρήσεις.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...