Εύκολο ριζότο με αρακά

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 συσκευασία αρακά κατεψυγμένο (1.000 γραμμάρια)</span><br /><span style="font-size: medium;">3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μέτριο καρότο κομμένο σε κυβάκια</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι νυχάκι ή Καρολίνα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ματσάκι μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το καρότο και τον αρακά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε λίγο νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς  για τουλάχιστον 10 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Τότε προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και το ρύζι, αλατίζουμε ξανά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το μάραθο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα