Φτιάξτε τη δική σας μαρμελάδα φράουλα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό φράουλες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη</span><br /><span style="font-size: medium;">Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Πλένετε καλά τις φράουλες και τις καθαρίζετε από το κοτσάνι τους.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="font-size: medium;">Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο). Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα