Αναστασιάδης: Δεν ήταν Καλλονή αυτό το πράγμα

Ο αμυντικός της Καλλονής, Ανέστης Αναστασιάδης, με συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της Super League μίλησε για τα όνειρα του, την φετινή ταλαιπωρία του συλλόγου της Μυτιλήνης αλλά και τις δυο τελευταίες ήττες που δεν θύμισαν σε τίποτα την Καλλονή.Αγωνίζεστε από την αρχή της σεζόν μακριά από τη φυσική σας έδρα. Πόσο κακό – καλό είναι αυτό;

Η έλλειψη έδρας μόνο άσχημα αποτελέσματα μπορεί να έχει για μια ομάδα. Μια ομάδα δίχως γήπεδο και χωρίς τον κόσμο δίπλα της υφίσταται πολλαπλές ζημιές, αγωνιστικές και οικονομικές. Αυτό που ζούμε εμείς οι ποδοσφαιριστές φέτος είναι πέρα από κάθε λογική, ωστόσο το αποδεχτήκαμε σχετικά νωρίς και προχωρήσαμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν είναι δύσκολο. Παίζουμε όλα μας τα παιχνίδια εκτός έδρας και μας λείπει η ώθηση που μπορεί να δώσει ο κόσμος σε ένα παιχνίδι.
Θα ήθελες να παραμείνεις στην ομάδα και την επόμενη χρονιά;
Είναι κάτι που θα το δούμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτό που προέχει είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τον στόχο της που είναι η παραμονή στην κατηγορία.
Τι σημαίνει για σένα η Καλλονή;
Η Καλλονή είναι ένας οργανωμένος σύλλογος με έναν πρόεδρο νοικοκύρη που πετυχαίνει τους στόχους που θέτει για την ομάδα του. Είναι αξιέπαινο αυτό που έχει κάνει η Καλλονή και αυτός ο πρόεδρος σε ένα νησί χωρίς ποδοσφαιρικές παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο. Για μένα είναι μια ομάδα που σίγουρα η παρουσία μου εδώ στιγμάτισε την καριέρα μου καθώς με αυτή πέτυχα μεγάλες χαρές όπως η άνοδος στη Σουπερ Λιγκ.
Προέρχεστε από δύο πολύ άσχημα αποτελέσματα με Βέροια και Πλατανιά. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε σε αυτούς του δύο αγώνες και η ομάδα σας δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε;
Όπως είπαμε και στην ανακοίνωση που βγάλαμε οι ποδοσφαιριστές  μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά, δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτές τις δύο ήττες. Το τι έφταιξε το συζητήσαμε και το συζητάμε μεταξύ μας οι ποδοσφαιριστές και πιστεύω πως μέσα από αυτό θα βγούμε πιο δυνατοί και θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε την ομάδα στο στόχο της.
Τι πρέπει να κάνετε για αλλάξει αυτή η εικόνα;
Σίγουρα να ξεχάσουμε ό,τι συνέβη στους δύο τελευταίους αγώνες. Δεν είμαστε εμείς αυτό, δεν είναι η Καλλονή αυτό. Θα δουλέψουμε τις μέρες μέχρι τον επόμενο αγώνα για να εμφανιστούμε έτοιμοι και πιστεύω πως θα έρθει το θετικό αποτέλεσμα.
Ποιο όνειρο θες να πραγματοποιήσεις σαν ποδοσφαιριστής;
Θα ήθελα να είμαι υγιής και να καταφέρω να σταματήσω το ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο της Ελλάδας.
Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της Καλλονής;
Στον κόσμο του νησιού, που δεν καταφέραμε να τον έχουμε φέτος δίπλα μας, θέλω να πω ότι μας έλειψε πολύ και αν με το καλό το γήπεδο είναι του χρόνου έτοιμο θα έχουμε την ευκαιρία να τους έχουμε κοντά μας και να μας στηρίζουν.
Στον κόσμο της Αθήνας, όπου παίξαμε και τα περισσότερα παιχνίδια μας φέτος, θα ήθελα να είναι πιο κοντά στην ομάδα. Περιμέναμε περισσότερους Λέσβιους της Αθήνας στο γήπεδο. Στο σημείο αυτό να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» εκ μέρους όλης της ομάδας στο ΣΦ ΑΕΛΚ ΑΤΤΙΚΗΣ που στάθηκε από την αρχή κοντά μας και μας ακολούθησε και σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια. Ο κόσμος της Καλλονής πρέπει να πιστεύει στην ομάδα αυτή.
Με ποιον ποδοσφαιριστή θα ήθελες να αγωνιστείς ως συμπαίκτης και με ποιον ως αντίπαλος και γιατί;
Θα ήθελα να αγωνιστώ ξανά ως συμπαίκτης με τον Andrés Iniesta και να μην βρεθώ σαν αμυντικός αντίπαλος του Leo Messi.
Ποιο είναι το αγαπημένο σου χόμπι και τι κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο;
Δυστυχώς φέτος λόγω του περιορισμένου χρόνου που έχουμε από τα συνεχόμενα ταξίδια έχουμε αφήσει τα χόμπι κατά μέρος και προσπαθούμε τον ελεύθερο χρόνο μας να τον περνάμε με την οικογένειά μας. Γενικά όμως αυτό που μου αρέσει να κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου είναι να πηγαίνω σινεμά και να διαβάζω.
Κάνοντας έναν απολογισμό για τη μέχρι τώρα πορεία σας στο πρωτάθλημα, τι ήταν αυτό που σε εξέπληξε θετικά και σε ποιο τομέα πιστεύεις ότι θα μπορούσατε να είχατε πάει καλύτερα;
Αν κάποιος μας έλεγε το καλοκαίρι ότι φέτος θα παίζαμε όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας, οτι θα κάναμε το ξεκίνημα που κάναμε και θα είχαμε και τη συνέχεια αυτή με τα όποια σκαμπανεβάσματα, σίγουρα θα το λέγαμε τρελό. Από αυτή την οπτική λοιπόν αυτό που έχουμε κάνει ως τώρα είναι μια θετική έκπληξη.
Όσο για το τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερα σίγουρα αυτό είναι η διαχείριση κάποιων παιχνιδιών στα οποία ηττηθήκαμε. Αυτά τα παιχνίδια θα μπορούσαν να μας είχαν δώσει βαθμούς που θα μας είχαν αποφορτίσει και θα μας είχαν εξασφαλίσει την παραμονή.

Σχετικά άρθρα