Αξιος της μοίρας του ο Ολυμπιακός

Τριάντα δύο αγωνιστικά λεπτά χρειάστηκε η Μάντσεστερ για να ανατρέψει το εις βάρος της 0-2 στο Καραϊσκάκη και με 3 γκολ του Φαν Πέρσι να κερδίσει 3-0 τον Ολυμπιακό και να πάρει την πρόκριση στους "8" του Champions League. Δύο μεγάλες ευκαιρίες έχασαν οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο ημίχρονο. Δεν τελείωσαν την πρόκριση και τους τελείωσε η Γιουνάιτεντ…Μέσα σε 20 λεπτά ο Ολυμπιακός έχασε το προβάδισμα που απέκτησε με κόπο πριν από 3 εβδομάδες στο Καραϊσκάκη. Στο 25′ ο Φαν Πέρσι άνοιξε το σκορ με πέναλτι (το κέρδισε ο ίδιος από τον Χολέμπας) και στο 45′ και πάλι ο Ολλανδός, αξιοποιώντας την ασίστ του Ρούνεϊ και την αμυντική ολιγωρία, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ενας προβληματικός -στην κατοχή της μπάλας και τη δημιουργία παιχνιδιού- Ολυμπιακός, έχασε τεράστια ευκαιρία στο 40′, με τον Ντε Χέα να κρατάει το 1-0 σε εξ επαφής κεφαλιά του Φουστέρ και εν συνεχεία να διώχνει ενστικτωδώς με τα πόδια σε σουτ του Τσόρι Ντομίνγκεζ. Νωρίτερα (15′), ο Πέρεζ είχε αποτύχει απο πλεονεκτική θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, ενώ στο 18′ η Γιουνάιτεντ είχε… προειδοποιήσει με την κεφαλιά του Ρούνεϊ να σταματάει στο δοκάρι του Ρομπέρτο.

Οπως τελείωσε το ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και η επανάληψη. Ο Ολλανδός διαιτητής Κάιπερς έστησε τη μπάλα 5 μέτρα έξω από την περιοχή του Ρομπέρτο και ο συμπατριώτης του, Φαν Πέρσι, με απεθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε σκορ – πρόκρισης στην Γιουνάιτεντ, πετυχαίνοντας χατ τρικ.

Μετά το 3-0, ο Μίτσελ έβαλε τον Βαλντέζ στο παιχνίδι και έφερε στα άκρα τον Κάμπελ, που είχε ξεκινήσει ως σέντερ φορ. Η Μάντσεστερ έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος βρήκε τους διαδρόμους και τα σουτ. Στο 63′ ο Ντομίνγκεζ έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 66′ εν κινήσει σουτ του Φουστέρ μπλόκαρε ο Ντε Χέα, ο οποίος έδιωξε εκ νέου διαγώνιο σουτ του Ντομίνγκεζ στο 78′.

Ο Μίτσελ έβαλε στο παιχνίδι και τον πιτσιρικά Βέργο, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει τίποτα και οι Αγγλοι γύρισαν εις βάρος τους 0-2 για πρώτη φορά μετά το 1984, όταν απέκλεισαν την Μπαρτσελόνα του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Σχετικά άρθρα