Περπέρογλου: Μπορούμε να τα καταφέρουμε

Την πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τις νίκες που χρειάζεται στα επόμενα ματς και να προκριθεί στην 8άδα της Ευρωλίγκας εξέφρασε ο Στράτος Περπέρογλου.

«Εφικτό είναι σίγουρα, αλλά εύκολο σε καμία περίπτωση. Έχουμε μπροστά μας δύσκολα παιχνίδια, ειδικά τα εκτός έδρας. Έχουμε όμως πίστη στις ικανότητες της ομάδας και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε στη SportDay ο ερυθρόλευκος άσος.
«Μπορεί να βρίσκονται στην τελευταία θέση, αλλά είδαμε τι έκαναν στο ΟΑΚΑ με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Το γεγονός ότι δεν έχουν την πίεση του αποτελέσματος, τους καθιστά πιο επικίνδυνους γιατί δεν έχουν να χάσουν κάτι και θα αγωνιστούν ελεύθερα. Δεν θα πρέπει να τους αφήσουμε να βρουν ρυθμό γιατί θα έχουμε πρόβλημα», υπογράμμισε ο διεθνής φόργουορντ.
Τι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός για να επιστρέψει στις νίκες; «Πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμό σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Οι απουσίες, εκτός από έξτρα επιβάρυνση για τους υπόλοιπους υγιείς παίκτες, μας έχουν προκαλέσει και πρόβλημα κυρίως επιθετικά. Αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε σχήματα και αυτό σίγουρα μας αποδιοργανώνει σε κάποιο βαθμό και είναι κάτι που θα πρέπει να διορθώσουμε. Όταν έχεις απουσίες χαλάει η χημεία κι οι υπόλοιποι παίκτες επιβαρύνονται περισσότερο. Υπάρχει σίγουρα και κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, ωστόσο ελπίζουμε να επιστρέψουν οι συμπαίκτες μου ετοιμοπόλεμοι για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε πλήρεις ύστερα από καιρό», ανέφερε.
Ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης είναι λογικό να δημιουργεί προσδοκίες και η πίεση είναι λογικό να υπάρχει. «Όταν πρέπει να κερδίσεις και τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν, σίγουρα μας δημιουργείται κάποια πίεση, αλλά εμείς φτάσαμε την ομάδα σε αυτό το σημείο με κάποιες ήττες εκτός προγράμματος κι είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε την κατάσταση. Είμαστε επαγγελματίες αθλητές όμως κι έχουμε μάθει τόσα χρόνια να αγωνιζόμαστε υπό πίεση. Θα προσπαθήσουμε αυτό το άγχος να το χρησιμοποιήσουμε εποικοδομητικά για να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια στο παρκέ».
Για τη μάχη στον όμιλο-φωτιά που συμμετέχουν οι Πειραιώτες ο 29χρονος άσος επισήμανε: «Με το καινούριο σύστημα στο Top 16, όπως είδαμε και πέρυσι, η μάχη για την πρόκριση συνεχίζεται μέχρι το τέλος. Προφανώς γι’ αυτό έγιναν κι αυτές οι αλλαγές στη διοργάνωση, για να αυξηθεί το ενδιαφέρον. Στον δικό μας όμιλο γίνεται χαμός. Πίσω από Μπαρτσελόνα και Μιλάνο που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, υπάρχουν τέσσερις ομάδες για τις εναπομείνασες δύο που δίνουν μάχη για την πρόκριση και θα παλέψουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική».
Τέλος, ερωτηθείς αν ο Ολυμπιακός έχει εστιάσει πλέον στην Ευρωλίγκα απάντησε: «Δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο σε καμία περίπτωση. Απλά σε ορισμένα σημεία μένουμε από δυνάμεις. Έχουμε τώρα μπροστά μας έναν πολύ κρίσιμο μήνα με τέσσερα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα που πρέπει να τα πάρουμε όλα για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Σχετικά άρθρα