Πρόγραμμα διατροφής που σε κάνει να δείχνεις 6 χρόνια πιο νέα!

<p> </p>
<p><span style="font-size: medium;">Ο στόχος της αντιγήρανσης είναι η παράταση τnς vιότης και όχι των γηρατιών. Για να το καταφέρουμε  πρέπει να προσλαμβάνουμε καθημερινά όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειαζόμαστε, παίρνοντας όμως  συνολικά λίγοτερες θερμίδες απ ότι πριν,  όχι περισσότερες.  Ακούγεται δύσκολο όμως δεν είναι.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Βασικές οδηγίες</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Λιγότερες άδειες θερμίδες.  Περιορίστε πρόχειρα φαγητά, βιομηχανοποιημένα σνακ και γενικά τα τρόφιμα που δεν περιέχουν αξιόλογες ποσότητες χρήσιμων συστατικών. Δώστε προτεραιότητα στο σπιτικό φαγητό και σε τροφές  που πραγματικά  ωφελούν τον οργανισμό.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Ποικιλία τροφών. Τρώτε καθημερινά αρκετές  διαφορετικές τροφές από όλες τις  ομάδες τροφίμων. Οοο αυξάνουν η ποικιλία και το εύρος των διατροφικών επιλογών, τόσο περιορίζεται η πιθανότητα έλλειψης  απαραίτητων συστατικών αλλά και η υπερβολική πρόσληψη άλλων.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μικρές μερίδες, συχνά γεύματα. Τόσο το πολύ φαγητό όσο και το εξαιρετικά λίγο δεν βοηθούν στη διατήρηση της υγείας, ούτε προάγουν τη νεανικότητα. Περιορίστε σταδιακά το μέγεθος  των μερίδων και κάντε μικρότερα και συχνότερα γεύματα, επιδιώκοντας  να μην αφήνετε το στομάχι σας άδειο για περισσότερες  από τέσσερα ώρες.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Πιο πολλές φυτικές τροφές.  Αυξήστε την κατανάλωση ανεπεξέργαστων φυτικών τροφών, πιο πολλές ωμές παρά μαγειρεμένες. Μειώστε τουλάχιστον θερμιδικά  τα λιπαρά ζωικά τρόφιμα, ώστε να περιορίσετε την πρόσληψη κορεσμένου λίπους  και των θερμίδων που περιέχει.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σωστότερη επιλογή υδατανθράκων.  Από τις υδατανθρακούχες τροφές  να προτιμάτε όσες είναι αδρά επεξεργασμένες, πλούσιες σε φυτικές ίνες  και με χαμηλό ή μέτριο γλυκαιμικό δείκτη, που δεν ανεβάζουν υπερβολικά τη γλυκόζη του αίματος.  Όσπρια, νιφάδες βρώμης, πλιγούρι, τραχανάς, αναπο φλοίωτο ρύζι και ζυμαρικά ολικής αλέσεως αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Αύξηση λαχανικών. Προσθέστε λαχανικά στα περισσότερα γεύματά σας. Όσο διαφορετικότερα κι όσο πιο μεγάλη η ποικιλία τους, τόσο καλύτερα.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Περισσότερα φρούτα. Τρώτε τουλάχιστον τρία διαφορετικά φρέσκα φρούτα ημερησίως.  Έχετε πάντα ένα φρούτο «πρόχειρο» για να ικανοποιήσετε τυχόν επιθυμία σας για ζάχαρη, χωρίς να καταφύγετε σε κάποιο γλυκό.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Άπαχα γαλακτοκομικά. Απολαύστε καθημερινά τουλάχιστον δύο μερίδες  γαλακτοκομικών προϊόντων με λίγα λιπαρά. Γάλα, ξινόγαλο, κεφίρ,  γιαούρτι και εμπλουτισμένα με ασβέστιο προιόντα είναι ενδεδειγμένες επιλογές. Διατηρήστε υπό έλεγχο την κατανάλωση τυριών που έχουν θερμίδες, κορεσμένα λίπη και αλάτι.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Καλά λιπαρά. Δώστε προτεραιότητα στα υγιεινά λιπαρά, καταναλώνοντας ωμό ελαιόλαδο, ψάρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους  και αβοκάντο.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Λιγότερο αλάτι. Μειώστε το αλάτι που προσθέτετε στα φαγητά και την κατανάλωση των τροφίμων που το περιέχουν σε υπερβολική ποσότητα, όπως  γεύματα ταχυφαγείων, σνακ, πίτσες, αρτοσκευάσματα, κονσέρβες, τυριά, αλλαντικά, κύβους μαγειρικής κ.ά.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μαγειρεψτε πιο υγιεινά. Προτιμήστε το βράσιμο στον ατμό ή σε αρκετό νερό, πάντα αργά και σε χαμηλή θερμοκρασία. Αποφύγετε τσιγάρισμα, τηγάνισμα, υπερβολικό ψήσιμο, ψήσιμο στα κάρβουνα.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Προσοχή στα φάρμακα. Όταν λαμβάνετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, να συμβουλεύεστε το γιατρό σας για το τι πρέπει ενδεχόμενα να αλλάξετε στη διατροφή σαs. Πολλά φάρμακα αλληλεπιδρούν με κάποιες τροφές, ενώ ακόμη και το νερό μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό τους.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΝΕΑ;</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Καθημερινά, λαχανικά και φρούτα πλούσια σε φυτοθρεπτι κά, υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, καλά λιπαρά, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής  αξίας και άφθονο νερό…</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΛΑΧΑΝΙΚΑ-ΧΟΡΤΑ</span></p>
<div><span style="font-size: medium;">* Αγγούρι</span></div>
<p><span style="font-size: medium;">*Αγκινάρα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Γλιστρίδα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Καρότα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Κολοκύθα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> *Κουνουπίδι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Κρεμμυδάκια φρέσκα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">* Κρεμμύδια ξερά</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Λαχανάκια Βριξελών</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Λάχανο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">* Μαιντανός</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Μανιτάρια</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Μπάμιες</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Μπρόκολο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ντομάτα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Πιπέρι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Πράσα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ραδίκια</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ρόκα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Σέλινο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Σκόρδο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Σπανάκι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Σπαράγγια</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Φασολάκια</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΕΛΑΙΑ</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">* Αβγοτάραχο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Αβοκάντο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Αμύγδαλα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ελαιόλαδο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ελιές</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ηλιόσποροι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Καρύδια</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Κολοκυθόσποροι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Κουκουνάρι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Λιναρόσπορος</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Λινέλαιο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">* Μακαντέμια</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Νόκι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">* Σησαμέλαιο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Σουσάμι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ταχίνι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Φιστικοβούτυρο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΠΗΓΕΣ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Γάλα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> *Γιαούρτι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Κεφίρ</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ξινόγαλο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΔΙΑΦΟΡΑ</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">* Βανίλια</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">* Δεντρολίβανο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Κανέλα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Kpόκος(ζαφορά)</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Μαστίχα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ρίγανη</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*σοκολάτα πικρή</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Αρακάs</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Βρώμη</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Γλυκοπατάτες</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ζυμαρικά ολικής αλέσεως</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Καλαμπόκι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Κινόα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Κριθάρι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Μούσλι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">* Όσπρια</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Πλιγούρι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ρύζι αναποφλοίωτο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Σίκαλη</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Τραχανάς</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ψωμί πιτυρούχο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΦΡΟΥΤΑ</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ανανάς</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Βατόμουρα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Βερίκοκα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Δαμάσκηνα ξερά</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Κεράσια</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Λωτόs</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Πεπόνι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Πορτοκάλια</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ρόδι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Σταφύλια</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> *Φράουλες</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΠΟΤΑ ροφήματα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ζωμοί λαχανικών</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Κρασί κόκκινο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ρόφημα σόγιας</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Τσάι πράσινο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Χυμοί λαχανικών</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Xυμός βατόμουρου</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Xυμός λεμονιού</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Χυμός ροδιού</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Πηγές πρωτεινών</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Ασπράδι αβγού</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Οστρακοείδη</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*θαλασσινά</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Πουλερικά</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Σόγια και προϊόντα τns</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Τυρί κότατζ</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*Φασόλια</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*ψάρια</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">*ψαχνό κόκκινων κρεάτων</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Ιδανικά, η αντιγηραντική διατροφή πρέπει να είναι απολύτως  προσωπική, εξατομικευμένη για κάθε άτομο, ανάλογα με το επίπεδο της υγείας του, την ηλικία και τΐς ιδιαίτερες  ανάγκες  του. Χρησιμοποιώντας όμως ως οδηγό τις  συμβουλές που σας δίνουμε και τον πίνακα των περισσότερο ενδεδειγμένων τροφών, μπορείτε εύκολα να προσανατολιστείτε ως προς τις επιλογές σας   και να κάνετε αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στην περίπτωσή σας. Βεβαίως, δεν θα πρέπει να πάτε από το ένα άκρο στο άλλο και να προσπαθήσετε να αλλάξετε τα πάντα από τη μια μέρα στην άλλη. Αρχίστε λοιπόν βελτιώνοντας πρώτα την ποιότητα του συνόλου της τροφής σας, συνεχίστε με την αύξηση της ποικιλίας, με ταυτόχρονο περιορισμό της  ποσότητας, και τέλος  ρυθμίστε το χρόνο λήψης. Ο τελικός στόχος  είναι μια ποιοτική και ποικίλη διατροφή με τρία μικρά γεύματα και δύο μικρότερα σνακ ημερησίως, βασισμένη σε ινώδη λαχανικά, φρέσκα φρούτα, λιγότερο επεξεργασμένους υδατάνθρακες  και πιο άπαχα πρωτεϊνούχα τρόφιμα.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Αντιγήρανση και απώλεια βάρους</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μια αντιγηραντική δίαιτα ελεγχόμενων θερμίδων, αλλά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ωφέλιμα λιπαρά, βιταμίνες και φυτοθρεπτικά βοηθάει τον οργανισμό να καταπολεμά τους μηχανισμούςπρωτογενούς και δευτερογενούς γήρανσης επιφέροντας συνολικά θετικά αποτελέσματα: Μειώνει το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, περιορίζει τη γλυκοζυλίωση, ενισχύει τα συστήματα άμυνας και αποτοξίνωσης, καθυστερεί τη φθορά των κυττάρων και επιταχύνει την αποκατάσταση των βλαβών τους.  Ταυτόχρονα με τη βελτίωση όλων των παραμέτρων της υγείας,  ευνοεί την αύξηση της άπαχης μάζας (μύες, οστά) και οδηγεί σε μόνιμη απώλεια λίπους  και περιττών κιλών.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΔΕΥΤΕΡΑ</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Πρωινό: Φρουτοσαλάτα με ακτινίδιο, μήλο, ανανά και τυρί κότατζ.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Ενδιάμεσο: Γιαούρτι με κολοκυθόσπορους.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μεσημεριανό: Σαλάτα με λάχανο, καρότο, κρεμμυδάκια, λεμόνι και ελαιόλαδο, ζυμαρικά με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Απογευματινό: Φέτες ανανά με τριμμένα αμύγδαλα.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Βραδινό: Μπρόκολο, κρεμμυδάκια, καρότα και σκόρδο  στον ατμό με λεμόνι και ελαιόλαδο + κοτόπουλο βραστό.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΤΡΙΤΗ</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Πρωινό: Νιφάδες  βρώμης (ελαφρώς βρασμένες σε νερό) αναμεμιγμένες με ξερά δαμάσκηνα και καρύδια.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> Ενδιάμεσο: Μπανάνα ή μήλο και ξινόγαλο ή γάλα.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μεσημεριανό: Σαλάτα με λάχανο, μαρούλι, ντοματα, κρεμμυδι, ελιές και ελαιόλαδο, φασόλια με φρέσκα κρεμμυδακια</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> Απογευματινό: Γιαούρτι με  μηλο και  κανέλα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Βραδινο: Αρακάς με καρότα και κρεμμύδι </span><span style="font-size: medium;">η λαχανικά διαφορετικού  χρώματος στον ατμό+ αβγό βραστό ή τόνος ή σκουμπρί.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΤΕΤΑΡΤΗ</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Πρωινό: Μουσλι  αναμεμιγμενο με αμύγδαλα, κολοκυθόσπορους η λιναρόσπορους και γαλα η ρόφημα σόγιας εμπλουτισμένο με  ασβέστιο.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Ενδιάμεσο: Συμπυκνωμένος  χυμός λαχανικών η χυμός ροδιού.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μεσημεριανό: Σαλατα με μαρούλι, καροτα, κρεμμυδακια, καρύδια, ελιες, λεμόνι και ελαιόλαδο + σπανακορυζο η πρασόρυζό η ρύζι με φάκες</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Απογευματινό: Γιαούρτι με καρύδια και μέλι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Βραδινο:Καροτοσαλάτα με λεμόνι + φασολάκια με κρεμμύδι και σαλτσα ντομάτας+ πιτυρουχο ψωμί.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΠΕΜΠΤΗ</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Πρωινό: Νιφάδες βρώμης αναμεμιγμένες με ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, λιναρόσπορους και γάλα ή ρόφημα σόγιας ή χυμό μήλου.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Ενδιάμεσο: Τυρί κότατζ με μήλο ή ακτινίδιο.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μεσημεριανό: Μπρόκολο, σπαράγγια, κρεμμύδι, κρεμμυδάκια και σκόρδο στον ατμό με λεμόνι και ελαιόλαδο + μπιφτέκια από σόγια ή άλλο προϊόν σόγιας (π.χ. ζυμαρικά|</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Απογευματινό: Φράουλες ή βατόμουρα ή ακτινίδιο  με γιαούρτι.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Βραδινό: Σαλάτα με λάχανο, μαρούλι, καρότο, κρεμμυδάκια, αβοκάντο, λεμόνι και ελαιόλαδο, ψάρι βραστό με λαχανικά.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Πρωινό: Μούσλι ή κριθάρι (μουλιασμένο σε νερό αποβραδίς) αναμεμιγμένο με δαμάσκηνα ξερά, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους και γάλα ή εμπλουτισμένο χυμό ή φυτικό ρόφημα.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Ενδιάμεσο: Χυμός εσπεριδοειδών ή ροδιού ή συμπυκνωμένος χυμός λαχανικών ή γαλακτοκομικό ρόφημα εμπλουτισμένο με προβιοτικά.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μεσημεριανό: Σαλάτα με λάχανο, μαρούλι, καρότο, κρεμμυδάκια, αβοκάντο, πλιγούρι ή καλαμπόκι, ελιές μαϊντανό και ελαιόλαδο.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Απογευματινο: Γιαούρτι ή ξινόγαλο με μήλο ή μπανάνα και κανέλα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Βραδινό: Σαλατα με κουνουπίδι ή μπρόκολο, καρότα,κρεμμυδάκια, σκόρδο, λεμόνι και ελαιόλαδο +βραστά ασπράδια αβγών ή καρύδια πεκάν.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΣΑΒΒΑΤΟ</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Πρωινό: Κομματάκια μπανάνας αναμεμιγμένα με ταχίνι και καρύδια.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Ενδιάμεσο: Πορτοκάλι ή ακτινίδιο + τυρί κότατζ  ή άλλο γαλακτοκομικο προϊόν.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μεσημεριανό: Σαλάτα με μαρούλι, λάχανο, φρέσκα κρεμμυδάκια, λεμόνι, ελιές και ελαιόλαδο,  φασόλια η φάκες με ρύζι.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Απογευματινό: Πορτοκάλι  η ο χυμός του + αμύγδαλα.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Βραδινό.: Χόρτα με λεμόνι και ελαιόλαδό + καρότα στον  ατμο + οστρακοειδή, θαλασσινά η ψαρι (όχι καπνιστό, παστό η απο κονσέρβα).</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΚΥΡΙΑΚΗ</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Πρωινό: Φρουτοσαλάτα με μήλο, ανανά, πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Ενδιάμεσο: Ξινόγαλο ή κεφίρ ή γιαούρτι πρόβειο ή άλλο γαλακτοκομικό προϊόν εμπλουτισμένο με προβιοτικά</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μεσημεριανό: Μπρόκολο με σκόρδο και κρεμμύδια στον ατμό + ψαχνό από μοσχάρι ή χοιρινό ή κουνέλι ή άλλο άπαχο κρέας.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Απογευματινό: Πικρή σοκολάτα ή ανάμικτος χυμός εσπεριδοειδών ή χυμός ροδιού ή κάτι που σας έχει λείψει και επιθυμείτε πολύ.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Βραδινό: Σαλάτα με μαρούλι, λάχανο, καρότο, κρεμμυδάκια, λεμόνι και ελαιόλαδο + νιφάδες βρώμης βρασμένες  σε νερό.</span></p>

Σχετικά άρθρα