Κούγιας: Το κορόιδο σταματάει να πληρώνει

Πωλητήριο στην ΠΑΕ Παναχαϊκή βάζει ξανά ο Αλέξης Κούγιας, ορίζοντας ως τιμή πώλησης τις 1 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί -όπως είπε- στο 1/6 αυτού που έχει διαθέσει έως τώρα (6).Αναλυτικά η Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε:

«Από την απόφαση των παικτών θα κριθεί το αύριο της ομάδας. Εάν συμφωνήσουν σε μειώσεις (Σπίνουλας, Κιάσσος, Λαμπάκης, Σταυριανός, Κοντογουλίδης, Λίτσης), κι αυτοί φταίνε ανεξαρτήτως των αρχών φταίνε και εκείνοι. Αύριο θα έχουμε ανακοινώσεις. Αμέσως μετά θα πάω να μιλήσω μαζί τους. Η θέση μου είναι απόλυτη: Δεν θέλω να μείνω άλλο στην Πάτρα, δεν θέλω να είμαι πρόεδρος της Παναχαϊκής.

Έχω δώσει 6 εκατομμύρια ευρώ, θέλω να πάρω το 1/6 των χρημάτων, δεν την δίνω τσάμπα. 380.000 ευρώ είναι τα χρέη σε ΙΚΑ και Εφορία κανονισμένα σε δόσεις.

Υπάρχει συμφωνία με τον κ. Φυντάνη και εάν δεν υπάρξει αγοραστής και οι παίκτες δείξουν ότι στηρίζουν την ομάδα, τότε θα παραμείνει ο κ. Φυντάνης. Μία ακόμη λύση είναι να εκχωρήσω τις μετοχές μου, να δώσω την διαχείριση, σε πρόσωπο που θα καλύψει προϋπολογισμό, την λειτουργία της ομάδας και τις δόσεις. Αν δεν υπάρξει αγορά και αξιόπιστο πρόσωπο που να συνεχίσει με τον κ. Φυντάνη και τους συνεργάτες του, και τους παίκτες που θα μείνουν να είναι διασφαλισμένοι. Όλα θα πρέπει να γίνουν ακριβώς μετά τα play off. Εάν δεν έχει βρεθεί αξιόπιστο πρόσωπο θα λύσω και θα καθαρίσω την εταιρία.

Αυτοί που λένε ότι η Παναχαϊκή είναι μεγάλη ομάδα και γωνιακό μαγαζί, έχουν την χρυσή ευκαιρία, με ελάχιστα χρέη και ελάχιστο ποσό, να κάνουν αυτό που πρέπει. Ανοιχτή πρόσκληση στον Δήμο Πατρέων. Από σήμερα μπορούν να έχουν πραγματικά ένα ελεύθερο πεδίο. Όπως παλιότερα ο κ. Φούρας είχε φέρει τον κ. Καϋμενάκη.

Στην Ερασιτεχνική Παναχαϊκή λέω, ελεύθερα από αύριο, να πάνε να βρουν αγοραστή. Ο κ. Κύζας στους παλαίμαχους και το Δ.Σ. μπορούν να την πάρουν και έχουν κάνει ανακοινώσεις. Οι οργανωμένοι να πάρουν επίσης την ομάδα. Θα εκπροσωπήσω εν λευκώ, να εισηγηθούν μαζί με τους αγοραστές, τον κ. Τσαρτώλια και Παπαθωμά.

Εύχομαι να γίνει κάτι, εγώ από σήμερα σταματάω να πληρώνω οτιδήποτε. Ούτε ένα ευρώ δεν θα δώσω από την περιουσία μου για την Παναχαϊκή. Θα προσπαθήσω να συντηρήσω αν υπάρχει λογική τους ποδοσφαιριστές που θα παραμείνουν, θα πληρώνω το ποσό που θα συμφωνήσουμε, το ΙΚΑ τους και τα σπίτια τους.

Εκβιασμός από Πατρινούς παίκτες δεν μπορεί να συνεχιστεί… Πληρώνω Βλασσόπουλο, τον Κύργιο, τον Κυβελίδη, τον Ατματσίδη και δεν θέλω να πω ποιους πλήρωσα τα προηγούμενα 5μιση χρόνια.

Εχουν υποχρέωση και οι δημοσιογράφοι. Σήκωσα αυτή την μεγάλη ομάδα χωρίς καμία βοήθεια. Ωραίες οι συγκεντρώσεις, όμως έφτασε η ώρα που πληρώνουν. Το κορόιδο σταματάει να πληρώνει».

Η επίθεση σε Παναιγιάλειο: «Την αλητεία που έχω γνωρίσει από πλευράς Παναιγιαλείου δεν την έχω γνωρίσει διαχρονικά στο ποδόσφαιρο. Τους έχω βοηθήσει πολύ, τον Χελάκη που του έδωσα τον Κούσκουνα τσάμπα, είχαμε συμφωνήσει να πάρω τον Μητρόπουλο αλλά τον έδωσε στον Μπέο και πέρσι το καλοκαίρι έδωσα τσάμπα τον Μπουρλάκη. Ο πολιτισμός της Πάτρας δεν έχει σχέση με την αλητεία αυτής της πόλης και αυτά που συναντήσαμε στο Αίγιο δεν τα έχω συναντήσει πουθενά. Εύχομαι να μην ανέβει ο Παναιγιάλειος και εύχομαι να μην ξανασυναντηθούμε».

Σχετικά άρθρα