Πρόκριση για Γιούβε, Βαλένθια, Αλκμααρ, Λιόν και Μπενφίκα

Με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Πίρλο η Γιουβέντους νίκησε 1-0 στην Φλωρεντία και προκρίθηκε στους "8" του Europa League. Πάλεψε για την ανατροπή η Τότεναμ, αλλά αποκλείστηκε
Τέσσερις μέρες αφού χάρισε στην Γιουβέντους τη νίκη στην Γένοβα με εκτέλεση φάουλ, ο Αντρέα Πίρλο με τον ίδιο και ακόμη πιο εντυπωσιακό πέτυχε το μοναδικό γκολ στην ρεβάνς του Αρτέμιο Φράνκι της Φλωρεντίας, έτσι οι "μπιανκονέρι" νίκησαν με 1-0 την Φιορεντίνα και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Europa League.

Χρονικά πρώτη την πρόκριση στους "8" πήρε η Άλκμααρ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με την Ανζί στην Ρωσία, ενώ είχε επικρατήσει 1-0 στην Ολλανδία.

Ενα αποτέλεσμα, που ενδεχομένως να προκαλεί θλίψη στον ΠΑΟΚ, που είχε χάσει την πρωτιά στον όμιλό του λόγω της ισοπαλίας με τους ολλανδούς στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική (με αποτέλεσμα να κληρωθεί με την Μπενφίκα και όχι με βατούς αντιπάλους όπως η Αλκμααρ).

Από εκεί και πέρα, η Τότεναμ πάλεψε για την ανατροπή στην Πορτογλία, αλλά το 1-3 του πρώτου αγώνα ήταν βαρύ. Οι άγγλοι προηγήθηκαν με 2-1, αλλά τελικά οι "αετοί" πανηγύρισαν την πρόκριση, αποφεύγοντας και την ήττα (2-2 το τελικό αποτέλεσμα).

Από εκεί και πέρα, Λιόν και Βαλένθια πήραν τις προκρίσεις, έχοντας το πάνω χέρι από τα πρώτα παιχνίδια. Οι μεν γάλλοι γνώρισαν… γλυκιά ήττα από την Πλζεν, οι δε ισπανοί προκρίθηκαν με δεύτερη νίκη επί της Λουντογκόρετς.

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς των "16":
 
Ανζί – Άλκμααρ 0-0 [0-1]
Βαλένθια – Λουντογκόρετς 1-0 (59′ Πάκο Αλκάθερ) [3-0]
Βικτόρια Πλζεν – Λιόν 2-1 (60′ Κόλαρ, 62′ Τετσλ / 45’+1 Μπαφετιμπί Γκομίς) [1-4]
Μπενφίκα – Τότεναμ 2-2 (34′ Γκαράι, 95′ πέν. Λίμα / 78′ και 79′ Σαντλί) [3-1]
Φιορεντίνα – Γιουβέντους 0-1 (71′ Πίρλο) [1-1]
Νάπολι – Πόρτο (22:00) [0-1]
Μπέτις – Σεβίλλη [2-0]
Ζάλτσμπουργκ – Βασιλεία [0-0]

Σχετικά άρθρα