Ποινική δίωξη σε Σαρρή, Πιλάβιο και Γκαγκάτση

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε 26 μέλη, πρώην και νυν, της ΕΠΟ, καθώς η ομοσπονδία φέρεται να έχει ζημιώσει το Δημόσιο κατά 9 εκ. ευρώ για τις κάρτες υγείας των ποδοσφαιριστών.
Σοβαρά μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη απέκτησαν, όπως αναμενόταν, οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης και Σοφοκλής Πιλάβιος, αλλά και ο νυν, Γιώργος Σαρρής.

Στους τρεις παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και σε ακόμα 24 μέλη διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από τον οικονομικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου.

Αιτία το τεράστιο ποσό, που αγγίζει τα 9 εκ. ευρώ και με το οποίο φέρεται να ζημιώθηκε το Δημόσιο για την κάρτες υγείας των ποδοσφαιριστών.

Οι ποινίκες διώξεις ασκήθηκαν σε όσα μέλη της ΕΠΟ συμμετείχαν στις συνεδριάσεις, κατά τις οποίες λήφθηκαν αποφάσεις σχετικά με τις κάρτες υγείας.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ πλήρωσε 9,7 εκ. ευρώ ώστε να πραγματοποιηθούν 1,5 εκ. μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές, αλλά τελικά πραγματοποιήθηκαν μόλις 15.530 κατά τη περίοδο 2006-11.

Σχετικά άρθρα