Μάρτενς: Να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη

Καθόλου εύκολο δεν ήταν για τον Μάρτενς το διάστημα που αναγκάστηκε να μείνει εκτός των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ, αλλά ο βέλγος τονίζει πως στη συνέχεια θα ανταποδώσει την εμπιστοσύνη, που του έχουν δείξει στον Δικέφαλο του Βορρά
Ο Μάαρτεν Μάρτενς μίλησε για την περίοδο που αναγκάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης. "Για μένα ήταν μια πραγματικά δύσκολη περίοδος της καριέρας μου, ολόκληρης της καριέρας μου επειδή ήρθα ως νέος ποδοσφαιριστής εδώ, με διάθεση να βοηθήσω την ομάδα κι όταν δεν μπορείς να το κάνεις λόγω ενός ιδιαίτερου τραυματισμού στο γόνατο που προκαλεί αμηχανία…

Μου πήρε πολλές εβδομάδες. Ναι μεν δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ζημιά αλλά μου προκαλούσε τόσο έντονο πόνο όταν σούταρα. Εχει λίγο καιρό που είμαι καλύτερα, όμως έμεινα αρκετό καιρό εκτός και χρειάζομαι λίγες προπονήσεις για να βρεθώ σε ‘φόρμα’. Νομίζω πως τώρα είμαι κοντά στο να μπορώ να βγάλω ολόκληρο αγώνα. Θα δούμε τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο και τις επόμενες εβδόμαδες. Ελπίζω να μπορέσω να ανταποδώσω στην ομάδα την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, δεν μπόρεσα να το κάνω ως τώρα και γι’ αυτό ήταν ψυχολογικά πολύ δύσκολη περίοδος για μένα", είπε αρχικά στη NOVA και συνέχισε.

– Όντας νέο μέλος σε μια ποδοσφαιρική οικογένεια, πως κύλησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα;

"Πέρασα πολλές ώρες στην ομάδα και για αποθεραπείες και για αξιολογήσεις. Αποπειράθηκα να επιστρέψω πιο νωρίς όμως αποδείχτηκε πως ήταν πολύ πρώιμη η προσπάθειά μου κι αυτό μου στοίχισε πολύ σε διανοητικό επίπεδο. Προστέθηκαν κι άλλες εβδομάδες αποθεραπείας, με πολλές ώρες στην ομάδα. Ομως το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν το διανοητικό. Νέος σε μια ομάδα, θέλεις να δείξεις πράγματα για τον εαυτό σου σε όλους, να βοηθήσεις την ομάδα κι αν δεν μπορείς να το κάνεις δεν μπορείς ν’ απολαύσεις τη νέα σου ζωή εδώ στην Ελλάδα. Κι όλα αυτά ενώ σε όλα τα υπόλοιπα είμαι ευτυχισμένος, με την οικογένειά μου εδώ, τα πάντα τακτοποιημένα από την ομάδα και τους ευχαριστώ γι’ αυτό, είμαι υπόχρεος αλλά παραμένει σκληρό το να είσαι εκτός".

– Αυτή η κατάσταση που βίωσες λειτούργησε εμφατικά σ’ επίπεδο συναισθημάτων σε όλα τα επίπεδα;

"Φυσικά, όλα αυτά που βίωσα λειτούργησαν ενισχυτικά σ’ επίπεδο συναισθημάτων. Όμως πλέον ήρθε η ώρα ν’ ανταποδώσω στην ομάδα και στο σύλλογο. Ελπίζω να είμαι απόλυτα έτοιμος το συντομότερο δυνατό και θα δούμε πότε θ’ αγωνιστώ, είναι κάτι που εξαρτάται κι από τις σκέψεις του προπονητή, την εικόνα που παρουσιάζω στις προπονήσεις . Μέχρι τώρα, είχα κάποιες εμφανίσεις σ’ αυτές που δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος γι’ αυτές επειδή ορισμένες φορές δεν είμαι ακόμη σε καλό επίπεδο κι ορισμένες αισθάνομαι πως η πρόοδός μου είναι γοργή κι αν αισθάνομαι καλά και δυνατός τότε ελπίζω πως το τέλος της σεζόν θα είναι καλό για μένα αλλά και για όλη την ομάδα".

– Πως εισέπραξες την πρόσφατη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, τι σκέψεις σου δημιουργήθηκαν;

"Πρώτα απ’ όλα είναι παράδοξο κι όταν παίρνεις μια απόφαση ν’ αλλάξεις ομάδα δεν είναι κάτι που περιμένεις να μάθεις, αλλά ξέρω πως στο ποδόσφαιρο αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Το έχω ζήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν επίσης, συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να μένεις συγκεντρωμένος ότι κι αν συμβεί και να είσαι δυνατός επειδή μια νέα κατάσταση μπορεί ν’ αλλάξει πολλά, όμως είμαι προετοιμασμένος γι’ αυτό. Δεν είναι καλό όταν συμβαίνει αλλά με τη νέα τεχνική ηγεσία είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος για ν’ αγωνιστώ και να δείξω τις ικανότητές μου, δεν είναι πρόβλημα για μένα".

– Υποχρεωμένος σε ρόλο θεατή όλο αυτό το διάστημα, τί εντύπωση σου έδωσε η ομάδα σου βλέποντάς στους αγώνες που έδωσε;

"Αδιαμφισβήτητα είχαμε μια δύσκολη περίοδο και ξέρω επίσης, πως στο ποδόσφαιρο μικρά πράγματα μπορούν ν’ αλλάξουν όλη την ομάδα. Μια νίκη μπορεί ν’ αλλάξει την ατμόσφαιρα στην ομάδα. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Μέχρι το τέλος μπορούμε να κάνουμε μια πραγματικά καλή σεζόν. Πριν από λίγο καιρό ήμασταν σε δύσκολη κατάσταση. Δουλεύουμε σκληρά, διατηρούμε τη συγκέντρωσή μας στους στόχους που έχουμε θέσει και μπορούμε να πετύχουμε. Τους τελευταίους μήνες δεν έχουμε δείξει το καλύτερό μας πρόσωπο κι ελπίζω να το δείξουμε σ’ αυτήν την ενδιαφέρουσα και σημαντική περίοδο που ξεκίνησε. Είμαι αισιόδοξος".

Σχετικά άρθρα