Στοχ: Πιο δυνατοί ως ομάδα

Σύνθημα… ενότητας ενόψει της συνέχειας έδωσε ο Μίροσλαβ Στοχ, που μίλησε για την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ.Αναλυτικά όσα δήλωσε στη NOVA
«Νομίζω πως πλέον πολλά πράγματα είναι διαφορετικά. Από τη στιγμή που έφυγε ο προηγούμενος προπονητής η ομάδα έχει αλλάξει λίγο. Θα δούμε πώς θα πάει στους επόμενους αγώνες. Ελπίζω να τα πάμε ακόμη καλύτερα στους αγώνες που ακολουθούν πριν από τους ημιτελικούς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό».

– Μια από τις αλλαγές είχε να κάνει και με τη θέση σου στον αγωνιστικό χώρο, καθώς την Κυριακή ξεκίνησες από δεξιά, αντί για αριστερά όπως συνέβαινε ως τώρα. Επαιξε κανένα ρόλο η συγκεκριμένη διαφοροποίηση;
«Ηταν απόφαση του κόουτς, συνεπώς δε συνιστά πρόβλημα για μένα το αν θα παίξω είτε από αριστερά είτε από δεξιά. Πολλές φορές έχω παίξει στην καριέρα μου ως δεξί χαφ, οπότε αν ο κόουτς αποφασίσει να παίξω άλλες θέσεις δεν είναι πρόβλημα για μένα αυτό».

– Γενικότερα, τι εντυπώσεις σου άφησε ο αγώνας της περασμένης Κυριακής;
«Ειλικρινά δε θα ήθελα να σχολιάσω αυτόν τον αγώνα γιατί νομίζω πως δεν είχε να κάνει με ποδόσφαιρο. Απογοητευτήκαμε επειδή χάσαμε δυο βαθμούς σ’ αυτόν τον αγώνα και λυπάμαι που πήραμε μια κόκκινη κάρτα, η οποία δεν ήταν και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Χάσαμε έναν ποδοσφαιριστή κι όταν συμβαίνει αυτό όλα γίνονται πιο δύσκολα, ανεξαρτήτως του ποιον έχεις απέναντί σου. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα. Μείναμε με την ισοπαλία».

– Ξεκίνησες δεξιά, αλλά σχετικά σύντομα συνέκλινες προς τον άξονα δοκιμάζοντας από εκεί ν’ απειλήσεις με μακρινά σουτ κυρίως. Ηταν μια κίνηση που ήρθε μέσα από τα δεδομένα του αγώνα ή υπήρξε σχετική εντολή για κάτι τέτοιο;
«Βγήκε μέσα από τον αγώνα. Προσπάθησα να επιτεθώ από την εξωτερική πλευρά, ορισμένες φορές επιχείρησα από μέσα, ήταν κάτι φυσιολογικό. Πρέπει να κινούμαι, να εκμεταλλεύομαι όλο το γήπεδο. Ορισμένες φορές πρέπει να κάνω κίνηση και να ζητήσω μπάλα είτε στη θέση που ξεκινώ τον αγώνα, είτε σε διαφορετική όπως στον άξονα».

– Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα, είχατε έπειτα από καιρό και το δείπνο την Πέμπτη το βράδυ…
«Είναι πάντα ωραία όταν όλη η ομάδα βρίσκεται μαζί. Διασκεδάσαμε την Πέμπτη, ήταν ένα καλό γεύμα, ελπίζω κινήσεις σαν κι αυτές να μας συσπειρώσουν ακόμη περισσότερο, να μας κρατήσουν ενωμένους και να μας καταστήσουν ακόμη πιο δυνατούς ως ομάδα».

– Αγωνιστικά;
«Θεωρώ πως είμαστε καλά, όλα είναι καλά, αλλά αυτό θα φανεί την Κυριακή. Με το καλό, μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και τους τρεις βαθμούς. Οπως προείπα χάσαμε δυο βαθμούς την περασμένη Κυριακή οπότε πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Ο προπονητής θ’ αποφασίσει για την τακτική, εμείς το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι η νίκη, αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Σχετικά άρθρα