Τσέλσι από άλλο πλανήτη, 6-0 την Αρσεναλ

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε η Τσέλσι το ντέρμπι κορυφής με την Αρσεναλ, την οποία και διέλυσε με το εντυπωσιακό 6-0 στο Στάμφορντ Μπρίτζ
Ακόμα γκολ βάζει η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος στεναχώρησε ιδιαίτερα τον Αρσέν Βενγκέρ. Ο αλσατός δεν κατάφερε να χαρεί το 1000ο παιχνίδι στον πάγκο της Αρσεναλ και εξακολουθεί να μην έχει κερδίσει ποτέ στην καριέρα του τον πορτογάλο.

Η Τσέλσι, που φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, ήταν πραγματικά έξι αστέρων και σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε.

Με το εντυπωσιακό 6-0 αποσπάστηκε εννιά βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι, που έχει τέσσερα ματς λιγότερα, ενώ αύξησε την διαφορά της από Λίβερπουλ (2 ματς λιγότερα) και Αρσεναλ (1 ματς λιγότερο) στους 7 βαθμούς.

Ο… εφιάλτης του Βενγκέρ ξεκίνησε από νωρίς, καθώς στο 7ο λεπτό η ομάδα του είχε δεχτεί δύο γκολ, στο 17′ είχε δεχτεί τρία, έχοντας μείνει με δέκα παίκτες, ενώ στο ημίχρονο οι μπλε είχαν ήδη πανηγυρίσει τέσσερις φορές.

Το 3-0 έγινε με εκτέλεση πέναλτι του Εντέν Αζάρ, πέναλτι το οποίο έκανε ο Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, καθώς στο πλασέ του Αζάρ απέκρουσε την μπάλα με το χέρι σαν τερματοφύλακας, θυμίζοντας τον Ρομπέρτο Κάρλος κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο διαιτητής και οι βοηθοί κατάφεραν να δουν πως έγινε χέρι και υπάρχει πέναλτι, αλλά πάνω στην… αναμπουμπούλα μπέρδεψαν τον Τσάμπερλεϊν με τον Γκιμπς και αποβλήθηκε ο τελευταίος!

Νωρίτερα, μόλις στο 5ο λεπτό ο Σαμουέλ Ετο’ό με εξαιρετικό αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ όμως τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Φερνάντο Τόρες στο 10′.

Στο 7′ ο Αντρέ Σέρλε είχε κάνε το 2-0, το τρίτο γκολ ήρθε από το πέναλτι του Αζάρ στο 17′, ενώ στο 42′ ο Οσκάρ έκανε το 4-0 με κοντινό πλασέ από ασίστ του Τόρες.

Ο Βραζιλιάνος μέσος σκόραρε ξανά στο 66′ για το 5-0, φτάνοντας τα 8 γκολ στην Premier League, στην είχε να βρει δίχτυα από την πρωτοχρονιά.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ στο 71′ ήταν αυτό που έκανε το 6-0, με τον Αιγύπτιο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Τσέλσι (αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από την Βασιλεία).

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Νταβίντ Λουίζ (72′ Όμπι Μίκελ), Οσκάρ (67′ Σαλάχ), Σέρλε, Αζάρ, Ετο’ό (10′ Τόρες).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέσνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί (46′ Τζένκινσον), Γκιμπς, Αρτέτα, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (46′ Φλαμινί), Καθόρλα, Ροσίτσκι, Ποντόλσκι (23′ Βερμάλεν), Ζιρού.
 
Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:
 
Σάββατο
Τσέλσι – Άρσεναλ 6-0 (5′ Ετο’ό, 7′ Σέρλε, 17′ πέν. Αζάρ, 42′ και 66′ Οσκάρ, 71′ Σαλάχ)
Νιούκαστλ – Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ
Κάρντιφ – Λίβερπουλ
Νόριτς – Σάντερλαντ
Έβερτον – Σουόνσι
Χαλ – Γουέστ Μπρομ
Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)
 
Κυριακή
Τότεναμ – Σαουθάμπτον (15:30)
Άστον Βίλα – Στόουκ (18:00)
 

Σχετικά άρθρα