Αναστασίου: Κέρδος το ότι νικάμε δίχως να παίζουμε καλά

Για ψυχολογική κούραση και όχι κόπωση έκανε λόγο ο Γιάννης Αναστασίου, μιλώντας για την εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στα τελευταία παιχνίδια, λέγοντας, πάντως πως ακόμα και με μέτρια εμφάνιση οι πράσινοι πήραν τους τρεις βαθμούς, ωστόσο αδικούν τους εαυτούς τους, αφού μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα μέσα στο γήπεδο.Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Αναστασίου:

«Θέλαμε σήμερα μετά την εμφάνιση και το αποτέλεσμα της Τετάρτης να έχουμε καλό παιχνίδι και να συνδυαστεί με τη νίκη και με καλό ποδόσφαιρο. Πήραμε τους τρεις βαθμούς, αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος από το ποδόσφαιρο που παίξαμε. Ούτε τα παιδιά έμειναν ικανοποιημένα. Είχαμε αργές αντιδράσεις και καθόλου κίνηση. Δεν κρατούσαμε καλά την μπάλα. Δείξαμε αντίδραση μετά το 1-1. Σημειώσαμε δύο γκολ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Είναι απορίας άξιο να αδικούμε τους εαυτούς μας όταν μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα. Ήταν το 30ο παιχνίδι, έχουμε βελτιωθεί αλλά μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά ακόμα. Νομίζω ότι η χρονιά θα πάει έτσι μέχρι τέλους. Θα είμαστε μία ομάδα που μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αλλά να κάνουμε και τη ζωή μας δύσκολη. Προσπαθούμε να περιορίσουμε αυτά τα λάθη και τη μη συγκέντρωση για να έχουμε καλύτερη εικόνα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Είναι εύκολο να πούμε τι έφταιξε. Τα παιχνίδια τρέχουν και πρέπει να διατηρούμαστε με νίκες κοντά στον στόχο μας. Είναι θετικό ότι πριν λίγο καιρό ήμασταν 13 πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ ενώ τώρα ισόβαθμοι με παιχνίδι παραπάνω. Ξέρουμε ότι έχουμε δυνατότητες. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε πρωτάθλημα και κύπελλο για να κλείσουμε όσο καλύτερα γίνεται».
Για την έλλειψη φρεσκάδας στα τρία τελευταία παιχνίδια: «Δεν υπάρχει κόπωση. Στο τέλος ο Νάνο έκανε σπριντ που δείχνει ότι δεν υπάρχει κόπωση. Είναι ψυχολογική η κούραση και η πίεση του αποτελέσματος. Είμαστε νέα ομάδα με πολλά νέα παιδιά και προσπαθούμε να το διορθώσουμε και να το κάνουμε καλύτερο. Το ξέρουμε κι έχουμε απαιτήσεις. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι, δεν έγινε όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Το θετικό είναι ότι αν και δεν πείθουμε κερδίζουμε κι αυτό είναι σημαντικό».
Αν ήταν αναμενόμενη η κάμψη κι αν θα ανέβουν οι «στροφές» προς το τέλος: «Έχουμε νέα παιδιά και είναι σημαντικό να έχουν παραστάσεις οι παίκτες για να είναι συνεχώς ανταγωνιστικοί. Πολλά παιδιά υπερέβαλλαν εαυτούς κι έδωσαν και την ψυχή τους για να κρατήσουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχει κούραση ψυχολογική. Στο τέλος της σεζόν κρίνονται όλοι οι στόχοι. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε. Χρειάζεται ωριμότητα, τύχη και καθαρό μυαλό. Κερδίζοντας παιχνίδια σαν το σημερινό μετά το 1-1 ήταν σημαντική ψυχολογική ένεση».
Για το εάν έχει ανέβει το επίπεδο από τις συνεχείς νίκες: «Καταφέρνουμε και κερδίζουμε παρά το γεγονός ότι δεν παίζουμε καλά. Αυτό είναι το κέρδος μας».
Αν υπήρξε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από κάποιους παίκτες: «Μετά τις νίκες με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Η αυτοπεποίθηση μεγάλωσε. Ίσως παραμεγάλωσε. Είπαμε από την αρχή ταπεινά και σεμνά. Σαν Παναθηναϊκός είναι φυσιολογικό να νικάς τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Για εμάς όλους ήταν κάτι ίσως και εξωπραγματικό, αλλά σαν Παναθηναϊκός είναι φυσιολογικό. Ίσως πληρώνουμε την αύξηση της αυτοπεποίθησης. Αυτό θα βελτιωθεί και θα αλλάξει».
Για την κάρτα στον Μπεργκ κι αν την επιδίωξε: «Ήξερε ότι είχε έξι κάρτες. Ήταν στην κρίση τη δικιά του. Έχει δεχτεί πάρα πολλές χαζές κάρτες. Κάποιες έφταιγε και κάποιες όχι».
Για τον Πράνιτς ως αμυντικό χαφ: «Είναι δύσκολο να παίξει σε έξι μέρες τρία παιχνίδια ο Μέντες. Ενδιάμεσα υπήρχαν ταξίδια που αυτό σημαίνει κόπωση. Σε συνδυασμό με τον τραυματισμό, θέλαμε να τον προφυλάξουμε. Ξέραμε ότι δεν θα είχε την φρεσκάδα. Ο Πράνιτς έπαιξε με τον Άρη αμυντικό χαφ και πήγε πολύ καλά. Δεν περιμέναμε να πάρει τις κεφαλιές. Θέλαμε να πάρει τις δεύτερες μπάλες και να οργανώσει. Υπάρχει ψυχολογική κούραση για κάποιους παίκτες. Κάποια στιγμή άδειασε το ντεπόζιτο. Πρέπει να ξαναγεμίσει γιατί έρχονται κρίσιμα παιχνίδια και θα πρέπει να είναι φρέσκοι για να μπορέσουν να παίξουν αυτό που θέλουν και μπορούν».

Σχετικά άρθρα