Κλείδωσε την πρωτιά η Κέρκυρα, στα πλέι οφ ο Αιγινιακός, αυτοκτόνησε ο Ηρακλής!

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε η Κέρκυρα με τη νίκη της στις Σέρρες κλείδωσε την πρώτη θέση. Ο Αιγινιακός πέρασε νικηφόρα από τη Ζάκυνθο και για πρώτη φορά στην ιστορία του βρίσκεται στα πλέι οφ για την άνοδο. Αυτοκτόνησε ο Ηρακλής στην Καρδίτσα, όπου έχασε στις καθυστερήσεις από την Αναγέννηση και η τέταρτη θέση για τα πλέι οφ θα ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική. Σώθηκε η Δόξα Δράμας, έπεσε ο Βατανιακός.Η Κέρκυρα "επενδύοντας" στα δύο γκολ του α’ μέρους, με τον Μπαλντοβαλίεφ στο 16′ και τον Καραδέμητρο στο 18′, πήρε σημαντική νίκη, 2-1, μέσα στον Γάζωρο, που μείωσε στο 74′ με τον Νατσιόπουλο και πλέον "κλείδωσε" και μαθηματικά την πρώτη θέση του Βορείου Ομίλου.

Ο Αιγινιακός πέρασε με το εμφατικό 3-0 από την έδρα της Ζακύνθου και για πρώτη φορά στην ιστορία του εξασφάλισε θέση στα πλέι οφ της Football League. Οι νεοφώτιστοι προηγήθηκαν με τον Κουτσοσπύρο στο 16′, ο οποίος είχε και δοκάρι λίγο αργότερα, διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μανζάνο στο 27′ και έφτασαν στο τελικό 3-0 με τον Ζούρκο στο 84′.

Ο Ηρακλής υπέστη ήττα σοκ στις καθυστερήσεις με 2-1 από την Αναγέννηση στην Καρδίτσα και πλέον μπήκε σε… περιπέτειες όσον αφορά στην είσοδό του στα πλέι-οφ. Ο Γηραιός αντιμετωπίζει την Ζάκυνθο την τελευταία αγωνιστική στο Καυτανζόγλειο και θέλει πάση θυσία τη νίκη. Ο Τσιλιανίδης άνοιξε το σκορ στο 25′ για τους "κυανόλευκους", ο Χατζηρίζος απάντησε στο 28′ για τους Θεσσαλούς κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο, ο Υφαντής στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη νίκη στην Αναγέννηση, η οποία πάντως την τελευταία αγωνιστική αγωνίζεται στο Πανθεσσαλικό με τη Νίκη Βόλου.

Κυανόλευκο… πάρτι στήθηκε στο Πανθεσσαλικό με την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη να μην συναντά καμία δυσκολία απέναντι στον Βατανιακό και να κάνει επίδειξη δύναμης πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ. Η Νίκη Βόλου επικράτησε με 4-0 της ομάδας της Πιερίας, που πλέον υποβιβάστηκε στην Football League 2, με τους Ισαάκ και Τζιώρα να πετυχαίνουν από δύο τέρματα στο παιχνίδι. Μετά την ήττα του Ηρακλή στην Καρδίτσα, η Νίκη έχει οκτώ βαθμούς από την τέταρτη θέση, κάτι που σημαίνει ότι αν μείνει αυτή η διαφορά και την τελευταία αγωνιστική μπαίνει με δύο πόντους στα πλέι οφ.

Σε… υγιεινό περίπατο μετέτρεψε ο Απόλλων την αναμέτρηση με την Καβάλα στο "Ανθή Καραγιάννη". Οι "κοκκινόμαυροι" επικράτησαν με 3-0 και πλησίασαν στον έναν βαθμό από την έκτη θέση, μετά και την ήττα του Τυρνάβου από τον Πιερικό.
Σκόρερ για τους Πόντιους χρίστηκαν οι Πέλκας στο 15′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, Μεσίνα στο 26′ με ωραίο πλασέ και ο Πόποβιτς στο 69′. Οι "ροσονέρι" είχαν και τρία δοκάρια (!) με τον Μεσίνα στο 45′, τον Προβατίδη στο 63′ και τον Αναστασίου στο 65′!

Την παραμονή της στη Football League εξασφάλισε η Δόξα Δράμας, μετά το 4-0 επί της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά τελείωσε από το πρώτο ημίχρονο, με τα δύο γκολ του Διαμαντόπουλου, με πέναλτι στο 29’ και με κεφαλιά στο 34’. Οι Μαυραετοί είχαν και δύο δοκάρια, με τον Μοσχάκη στο 44’ και με τον Σμίλιανιτς στο 72’. Μάλιστα, ο φορ της Δόξας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με χατ τρικ, διαμορφώνοντας το 4-0 στο 79’ με προβολή από φάουλ του εξαιρετικού Μοσχάκη. Ο Μπουτζίκος είχε κάνει το 3-0 στο 75’.

Το ματς στο Αλκαζάρ ήταν αδιάφορο, αλλά όπως και να ‘χει, ο Πιερικός πήρε μία μεγάλη νίκη με 2-1. Ο Τσιρλίδης στο 57’ και ο Καραγκούνης στο 68’ σημείωσαν τα γκολ για την ομάδα της Κατερίνης. Μείωσε με δυνατό σουτ του Ροντρίγκο στο 83’ ο Τύρναβος.

Τα αποτελέσματα του Βορείου Ομίλου
Nίκη Βόλου – Βατανιακός 4-0  (5′, 21′ Ισαάκ, 40′, 74′ Τζιώρας)
Ζάκυνθος – Αιγινιακός 0-3 (16′ Κουτσοσπύρος, 27′ Μανζάνο, 84′ Ζούρκος)
Δόξα Δράμας – Αναγέννηση Γιαννιτσών 4-0 (30′ πεν., 34′, 79′ Διαμαντόπουλος, 75′ Μπουτζίκος)
Καβάλα – Απόλλων Καλαμαριάς 0-3 (17′ Πέλκας, 25′ Μεσίνα, 68′ Πόποβιτς)
Τίρναβος – Πιερικός 1-2 (83′ Μπάρος – 55′ Tσιρλίδης, 68′ Πούτα)
Εθνικός Γαζώρου – Κέρκυρα 1-2 (74′ Νατσιόπουλος – 16′ Μπαλντοβαλίεφ, 18′ Καραδέμητρος)
Αναγέννηση Καρδίτσας – Ηρακλής 1-2 (28′ Χατζηρίζος, 92′ Υφαντής- 25′ Τσιλιανίδης)

Σχετικά άρθρα