Τα ανατρέπει και με δέκα

Με τέρματα των Στοχ και Λούκας ο ΠΑΟΚ κέρδισε δύσκολα 2-1 τον ΠΑΣ, που είχε προηγηθεί, για την 30η αγωνιστική της Super League
Ο ΠΑΣ απείλησε το αήττητο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που είχε πολύ κόσμο, αλλά ο Δικέφαλος κατάφερε να ανατρέψει ακόμα ένα αποτέλεσμα, έστω κι αν από το 32′ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Βίτορ. Οι παίκτες του Γεωργιάδη σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες και ο Λίλα στο 62′ άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό γκολ. Οι θεσσαλονικείς όμως δεν το έβαλαν κάτω και απάντησαν με εξίσου εντυπωσιακά τέρματα. Αρχικά ισοφάρισαν στο 66′ με τον Στοχ, που έκανε πολύ καλό παιχνίδι, και τελικά πήραν τη νίκη με τον Λούκας στο 82′. Ο ΠΑΟΚ διατηρήθηκε στη 2η θέση με +3 από τον Παναθηναϊκό, ενώ το συγκρότημα του Πετράκη έμεινε στους 36 βαθμούς, οκτώ περισσότερους από την επικίνδυνη ζώνη.

Τα πολλά του νεύρα πλήρωσε ο ΠΑΟΚ στο α’ μέρος. Παρότι ο ΠΑΣ είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο με Κοροβέση και Γιάκο, ο Δικέφαλος είχε την πρωτοβουλία και πολύ γρήγορα απάντησε με επίσης σημαντικές ευκαιρίες. Στο 13′ μάλιστα ο Βελλίδης πραγματοποίησε δύο σωτήριες επεμβάσεις σε πλασέ του Βούκιτς και προβολή του Σαλπιγγίδη. Μέχρι το μισάωρο οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμα πολύ καλές στιγμές, αλλά τόσο ο Νάτχο, όσο και Στοχ αστόχησαν.

Το ματς "χάλασε" όμως στη συνέχεια καθώς τα νεύρα των γηπεδούχων τους κόστισαν -εκτός από 4 κίτρινες- την αποβολή του Βίτορ, που στο 32′ χτύπησε με την μπάλα εκτός φάσης τον Κοροβέση στη βουβωνική του χώρα, ενώ με την αποβολή φλέρταρε και ο κιτρινισμένος Τζαβέλλας. Οι ασπρόμαυροι εξέφρασαν πολλά παράπονα στον Βοσκάκη, ο οποίος έδειξε να χάνει το παιχνίδι. Η… ανακατωσούρα είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η επιθετικότητα των ασπρόμαυρων και το ημίχρονο να ολοκληρωθεί χωρίς κάποια νέα ευκαιρία.

Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία και μπήκε πιο δυνατά στο β’ μέρος. Μέχρι το 55′ δημιούργησε και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με Στοχ, Ινσαουράλδε και Γεωργιάδη (μπήκε στη θέση του Βουκιτς, αναλαμβάνοντας όλη την δεξιά πλευρά). Ο ΠΑΣ όμως πήρε μέτρα στη συνέχεια και τιμώρησε την αναποτελεσματικότητα των γηπεδούχων. Ο Λίλα στο 60′ προειδοποίησε και στο 62′ άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό τρόπο, εκμεταλλευόμενος και τη θέση του Γλύκου, που ήταν λίγο έξω από την εστία του.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση και ήρθε με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο. Ο Στοχ έκανε την ατομική προσπάθεια και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Βελλίδη, ισοφαρίζοντας στο 66′. Ο Δικέφαλος πήρε ψυχολογία, συνέχισε να πιέζει και αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ του Χούσεν (απόκρουσε ο Βελλίδης), ο Λούκας ανέτρεψε το αποτέλεσμα στο 82′ με άψογο δεξί πλασέ μετά από ασίστ του Νάτχο. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΣ έψαξε την ισοφάριση, αλλά ο Δικέφαλος δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το τρίποντο.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Νάτχο, Κίτσιου (65′ Χούσεν), Στοχ, Σαλπιγγίδης (56′ Λούκας), Βούκιτς (46′ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (73′ Μπέριος), Στρούνα, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Λίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Βίλα (87′ Νάκος), Γιάκος (50′ Ακόστα), Ίλιτς

Σχετικά άρθρα