Σαλάτα με καρότο, μαρούλι και κουκουνάρι

23 Μαρτίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη σαλάτα
400 γραμμάρια καρότα τριμμένα
1 μαρούλι κομμένο μέτρια
4 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη
50 γραμμάρια κουκουνάρι
1 κουταλιά της σούπας σιναπόσπορο
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Ντοματίνια
Φέτα θρυμματισμένη

Για το ντρέσινγκ
1 λεμόνι μεγάλο (θα χρειαστούμε το χυμό του)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το μαρούλι αφαιρώντας το κοτσάνι και τα χαλασμένα φύλλα.
Στη συνέχεια γεμίζουμε το νεροχύτη με νερό και λίγο ξίδι, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε μέσα ένα-ένα τα φύλλα του μαρουλιού.
Τα αφήνουμε λίγα λεπτά μέσα στο νερό για να καθαρίσουν καλά και αφαιρούμε το καπάκι.

Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού ένα-ένα, στραγγίζουμε τα νερά και κόβουμε το μαρούλι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το κουκουνάρι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
Όταν σοταριστεί, το βγάζουμε από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σιναπόσπορο και κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του.

Αφήνουμε το σιναπόσπορο να σοταριστεί για λίγα λεπτά.
Μόλις οι σπόροι αρχίζουν να σκάνε, προσθέτουμε το μπούκοβο και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, βάζουμε το μαρούλι, τα καρότα, το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι, την καρύδα και το μείγμα σιναπόσπορου και μπούκουβου και ανακατεύουμε ξανά.

Βάζουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μικρό βαζάκι, τα αναμειγνύουμε και τα χτυπάμε.
Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα ντοματίνια και την φέτα.

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα
Τα νέα της ημέρας
12:04 Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα
Τι πήραμε, τι χάσαμε στο Eurogroup
Τα νέα της ημέρας
10:34 Τι πήραμε, τι χάσαμε στο Eurogroup