Γιαουρτογλυκό με φράουλα

23 Μαρτίου 2014

Υλικά

Για 6-8 άτομα

3 φύλλα ζελατίνης
200 γραμμάρια φράουλες
120 γραμμάρια τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
100 ml άπαχο γιαούρτι
75 γραμμάρια μπισκότα
15 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ή υγείας
15 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο

 

 

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ ρίχνετε σε κομμάτια τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε. Στη συνέχεια λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.
Ανακατεύετε καλά με τα μπισκότα και στρώνετε το μείγμα σαν βάση σε μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο τοίχωμα. Αφήνετε να κρυώσει.

Ψιλοκόβετε τα ¾ της φράουλας στο μίξερ και έπειτα ανακατεύετε καλά με το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το γιαούρτι.
Σε ένα μπεν-μαρί, λιώνετε τη ζελατίνα με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και στη συνέχεια ενώνετε με το μείγμα της φράουλας.

Ρίχνετε όλο το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες.
Ανοίγετε τη φόρμα και σερβίρετε με μικρά κομματάκια φράουλας στην κορυφή.



Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όσκαρ Ουάιλντ
Η Σκέψη της ημέρας
17:58 Όσκαρ Ουάιλντ