Γιαουρτογλυκό με φράουλα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">3 φύλλα ζελατίνης</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια φράουλες</span><br /><span style="font-size: medium;">120 γραμμάρια τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">100 ml άπαχο γιαούρτι</span><br /><span style="font-size: medium;">75 γραμμάρια μπισκότα</span><br /><span style="font-size: medium;">15 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ή υγείας</span><br /><span style="font-size: medium;">15 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο</span></p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Στο μπλέντερ ρίχνετε σε κομμάτια τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε. Στη συνέχεια λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύετε καλά με τα μπισκότα και στρώνετε το μείγμα σαν βάση σε μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο τοίχωμα. Αφήνετε να κρυώσει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ψιλοκόβετε τα ¾ της φράουλας στο μίξερ και έπειτα ανακατεύετε καλά με το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το γιαούρτι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα μπεν-μαρί, λιώνετε τη ζελατίνα με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και στη συνέχεια ενώνετε με το μείγμα της φράουλας.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνετε όλο το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανοίγετε τη φόρμα και σερβίρετε με μικρά κομματάκια φράουλας στην κορυφή. </span></p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα