Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και ελιές

23 Μαρτίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
1/2 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
1 τριμμένη ντομάτα
1 κούπα ελιές μαύρες καθαρισμένες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
3 κρεμμύδια
100 γραμμάρια τυρί κρέμα προαιρετικά

 

 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το τυρί κρέμα, το μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα λιώνουμε στο μπλέντερ και μετά τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ενδιάμεσα, βράζουμε νερό για τα μακαρόνια.
Πλένουμε καλά τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τα ψιλοκόβουμε. Στο κατσαρολάκι που ζεσταίνουμε το μείγμα από τυρί κρέμα, προσθέτουμε τα λαχανικά μας μαζί με την τριμμένη ντομάτα, ελιές ψιλοκομμένες με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά, ίσα-ίσα για να μαραθούν.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν και τα σουρώνουμε μόλις είναι έτοιμα. Μόλις είναι όλα έτοιμα βάζουμε σε πιατέλα πρώτα τα μακαρόνια, ρίχνουμε από την σάλτσα.

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ