Οι πρωτιές του Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που κάνει χατ-τρικ στο "Μπερναμπέου", έγινε πρώτος σκόρερ των "clásicos" και πέρασε στην 2η θέση των σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος
Με κορυφαίο τον Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα το βράδυ της Κυριακής νίκησε με 4-3 την Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη, σε ένα ακόμη ματς ιστορικό για τον Αργεντινό άσο και μάλιστα για αρκετούς λόγους.

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική πέτυχε τρία γκολ (είχε πετύχει και στο 7-0 με Οσασούνα), αλλά αυτό το χατ-τρικ είναι ιδιαίτερο, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που πετυχαίνει χατ-τρικ κόντρα στην Ρεάλ μέσα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Έγινε μάλιστα μόλις ο δεύτερος παίκτης μετά τον Φέρενς Πούσκας που μετρά δύο χατ-τρικ σε "clásico", αλλά τα επιτεύγματα δεν σταματούν εδώ.

Πριν το ματς ήταν μαζί με τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών στα ντέρμπι της "Μπάρτσα" με την "βασίλισσα", μετρώντας αμφότεροι από 18, έτσι έμεινε μόνος στην κορυφή της σχετικής λίστας, έχοντας πλέον 21 τέρματα.

Αυτά τα 21 γκολ ο Μέσι τα έχει πετύχει σε 27 ντέρμπι, ενώ ο Ντι Στέφανο τα 18 τα έχει σε 30, ενώ ακολουθούν οι Ραούλ με 15, Γκέντο, Πούσκας και Θέσαρ με 14 και Κριστιάνο Ρονάλντο με 13.

Σχετικά άρθρα