Απαγωγή - μυστήριο στα Εξάρχεια

24 Μαρτίου 2014

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το περιστατικό που καταγγέλλεται ότι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα 25-30 ατόμων πέρασε μέσα από την κατάμεστη πλατεία με σηκωμένα όπλα και απήγαγε ένα άτομο, στο οποίο έβαλε κουκούλα.

Στη συνέχεια, οι μαυροφορεμένοι άνδρες εξαφανίστηκαν από το ίδιο σημείο από το οποίο εμφανίστηκαν προς την οδό Θεμιστοκλέους. Κάποιες περιγραφές αναφέρουν ότι τα άτομα αυτά φορούσαν μάσκες, όπως και ότι έφεραν βαρύ οπλισμό (όχι πιστόλια ή περίστροφα). Πέρα από το ίδιο το γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνεται, κανείς από τους αυτόπτες δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από το περίεργο αυτό περιστατικό.

Κάποιοι αναφέρουν ότι αναγνώρισαν ανάμεσά στους άνδρες γνωστό αντιεξουσιαστή, κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι ήταν αστυνομικοί. Πάντως, το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, καθώς και η επίσημη ΕΛ.ΑΣ δηλώνουν πλήρη άγνοια.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν αντιεξουσιαστές σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, δεν είναι το πρώτο περιστατικό απαγωγής που σημειώνεται στα Εξάρχεια, θυμίζοντας την «απαγωγή» του Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα Μ. Γιαϊλά τον περασμένο Ιούνιο. Μέσα σε λίγες ώρες, ο «απαχθείς» είχε βρεθεί στα χέρια των τουρκικών Αρχών. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τις πρωτοβουλίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: www.enikos.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ