Τεβεκέλης: Υπάρχει ανησυχία για τη διαιτησία με Ολυμπιακό

Για τα διαιτητικά λάθη σε βάρος του ΠΑΟΚ, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται στον Δικέφαλο, μίλησε ο υπεύθυνος για θέματα διαιτησίας της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, Μάλαμας Τεβεκέλης, εκφράζοντας παράλληλα και την "ανησυχία" που επικρατεί στον ΠΑΟΚ, αναφορικά με το πώς θα είναι η διαιτησία στα ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.Αναλυτικά όσα δήλωσε στον "Arena FM"

Για τα λάθη στην διαιτησία: "Τα λάθη στην διαιτησία είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όπως είδαμε και στο Μπερναμπέου. Πιστεύω ότι και παλαιότερα γίνονταν λάθη όμως τώρα οι κάμερες τα πιάνουν όλα. Το σημαντικότερο είναι ο διαιτητής να πιστεύει στον εαυτό του. Υπάρχει το γράμμα, αλλά και το πνεύμα του νόμου. Θέλει κάποια δευτερόλεπτα για να σου φύγει από το μάτι η φάση. Το θέμα είναι ο διαιτητής να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, αλλιώς είναι με την κάρτα στο χέρι".

Για το αν παρακολούθησε το Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: "Είδα το πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο δεν μπόρεσα να το δω γιατί είχα κόσμο στο σπίτι".

Για τις συνεχόμενες κακές -όπως υποστηρίζουν στον Δικέφαλο- διαιτησίες κατά του ΠΑΟΚ: "Έχουμε μια συνέχεια κακών διαιτησιών κατά του ΠΑΟΚ. Στο Χαριλάου είχαμε έναν διαιτητή που φοβόταν να βγάλει κάρτα στους αντιπάλους, παρότι οι αντίπαλοι έκαναν το χαμηλότερο μαρκάρισμα στη. μέση, ενώ χθες είχαμε έναν διαιτητή που δεν έχανε ευκαιρία να βγάλει κάρτα και στις δύο ομάδες. Στον ΠΑΟΚ έδωσε τρεις ανύπαρκτες κίτρινες ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε 3-4 ανύπαρκτες κίτρινες και στον ΠΑΣ. Επαναλαμβάνω, ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του ένας διαιτητής με την κάρτα στο χέρι".

Για την κάρτα του Κίτσιου: "Είναι ο τρόπος που αγωνίζεται ο Κίτσιου δυνατός, αλλά μπορείς με μια σύσταση να την ξεπεράσεις την φάση. Παλιά δεν ήταν καν φάουλ αυτά. Αφήνεις την φάση και τελειώνει ή κάνεις σύσταση, δεν αφήνεις το πλεονέκτημα και μετά δίνεις κάρτα".

Για τις φάσεις που οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήγαιναν "καροτσάκι" τον Βοσκάκη: "Το λάθος του διαιτητή ήταν πως έκανε βήματα πίσω. Αν μείνεις εκεί που είσαι ποιος θα σε ακουμπήσει; Αν σε ακουμπήσει υπάρχουν τιμωρίες".

Για την ανακοίνωση της Ξάνθης για τους διαιτητές: "Κάθισαν, είδα ποια παιχνίδια είχαν αδικηθεί από διαιτητές και έβγαλαν την ανακοίνωση".

Για την σημασία που θα έχουν πλέον τα διαιτητικά λάθη: "Εδώ και αρκετές βδομάδες, ειδικά σε δύο-τρία παιχνίδια έγιναν σοβαρά λάθη. Πλέον, τα λάθη θα είναι ασυγχώρητα τώρα που γίνεται η μάχη για τα πλέι οφ και την παραμονή. Αν μου στερήσεις κάποιους βαθμούς που θα με πάνε πιο πίσω είναι σοβαρό θέμα πλέον. Επίσης, δεν έχεις δικαίωμα να υποβιβάσεις κάποια ομάδα".

Για τις κίτρινες κάρτες που έδωσε ο Βοσκάκης: "Λάθος είναι η κάρτα που βγάζει στον Βούκιτς που ήταν αυστηρή όπως και στον Τζαβέλα και στον Κίτσιου. Στον Βούκιτς δεν είναι πέναλτι όμως υπάρχει κάποια επαφή που δικαιολογεί την πτώση του. Στον Τζαβέλα έβγαλε κάρτα πριν κάνει τον προσεγγίσει. Επίσης οι τρεις κάρτες κατά των Ιωαννίνων δεν είναι κάρτες".

Για την κόκκινη του Βίτορ: "Είναι μια λάθος κίνηση του Βίτορ που έδωσε το δικαίωμα στο διαιτητή να δώσει κόκκινη. Θα μπορούσε να γίνει πιο χαλαρά η κίνηση από τον Βίτορ και να είναι κίτρινη, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε την ψυχολογία ενός παίκτη που προέρχεται από δίμηνο τραυματισμό. Οι αγωνιστικές της τιμωρίας του Βίτορ θα εξαρτηθούν από την δύναμη που χρησιμοποιεί ο παίκτης κατά την παράβαση".

Για την απάντηση του Βοσκάκη στις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ στο ημίχρονο: "Μας απάντησε πως ήταν όλα καλά όσα έκανε. Ίσως με το γράμμα του νόμου να ήταν κι έτσι, όμως, υπάρχει το πνεύμα του νόμου που μετράει πιο πολύ. Ήταν ένας αγώνας που δεν είχε σκληρό παιχνίδι και είχε τόσες κάρτες.".

Για τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ: "Από την προηγούμενη αγωνιστική έχουν γίνει τόσο σκληρά μαρκαρίσματα σε παίκτες μας και δεν παίρνει κάρτες ο αντίπαλος. Τώρα γίνεται το αντίθετο. Σίγουρα οι παίκτες μας πρέπει να είναι υποψιασμένοι και να προστατεύσουν τον εαυτό τους και την ομάδα. Πρέπει να μιλήσουμε με τους παίκτες μας αυτές τις μέρες για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στα ματς από δω και πέρα, θα κάνουμε και μια παράσταση διαμαρτυρίας στην ΚΕΔ".

Για το αν μίλησε κάποιος στους παίκτες του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον ΠΑΣ: "Ο προπονητής στο ημίχρονο τους μίλησε γι’ αυτό βγήκαν πιο ήρεμοι και προσεκτικοί στο δεύτερο ημίχρονο. Ο εκνευρισμός δεν ωφελεί σε τίποτα, αλλά η αντίδρασή τους προήλθε από δύο συνεχόμενες διαφορετικές διαιτησίες εναντίον τους".

Για τους διαιτητές που θα παίξουν στους δύο ημιτελικούς: "Οι διαιτητές που θα παίξουν τους δύο ημιτελικούς κυπέλλου, επειδή θα τεθούν αντιμέτωπες δύο μεγάλες ομάδες, θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και πιστεύω ότι θα το κάνουν γιατί οι διαιτητές σε τέτοια μεγάλα ματς διαφυλάττουν και την υστεροφημία τους".

Για τις αγωνιστικές που έμεινε ο Σπάθας εκτός: "Ο Σπάθας είχε μείνει πέντε – έξι εβδομάδες εκτός εντελώς αδικαιολόγητα μετά την διαιτησία του στον αγώνα του πρώτου γύρου στα Γιάννενα και το πέναλτι που σωστά μας έδωσε. Αγωνιστικά είχε κάνει μια άριστη διαιτησία και αντί να τον βοηθήσουμε τον αφήσαμε εκτός".

Για τους διαιτητές της Σούπερ Λιγκ: "Αυτή την στιγμή αυτούς τους διαιτητές έχει εμπιστευθεί η ΚΕΔ και με αυτούς θα συνεχίσουμε. Πρέπει να παίζουν με αυτοπεποίθηση και χωρίς να φοβούνται. Πρέπει να καταλάβουν πως οι ποδοσφαιριστές είναι φίλοι τους. Αυτό φάνηκε και με τον Λούκας που αγκάλιασε τον διαιτητή σαν να μην έχει γίνει τίποτα όταν είδε την κάρτα".

Για το αν υπάρχει ανησυχία στον ΠΑΟΚ για τη διαιτησία στους ημιτελικούς του Κυπέλλου: "Σίγουρα ένας φόβος και ένας άγχος υπάρχει. Όταν γίνονται λάθη μόνο εις βάρος της ομάδας μου και όχι στους άλλους είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία".

Σχετικά άρθρα