Βιτόρ: Εχουμε την ικανότητα να αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό

Καλεσμένος στην "Ώρα των Πρωταθλητών" ήταν ο Μιγκέλ Βιτόρ. Ο Πορτογάλος αμυντικός του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε υπερβολική την απόφαση του Βοσκάκη να τον τιμωρήσει με κόκκινη κάρτα στον αγώνα με τον ΠΑΣ, αλλά παραδέχθηκε πως και ο ίδιος δεν αντέδρασε σωστά. Αναφερόμενος στις δυο αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι είναι ικανός για την πρόκριση. Αρχικά για την αποβολή του είπε: "Δεν αισθάνομαι καλά, γνωρίζω ότι έκανα λάθος με αυτή την αντίδραση μου  αλλά από την άλλη θεωρώ ότι ήταν υπερβολική η κόκκινη κάρτα γιατί  δεν χτύπησα τον αντίπαλο και  απλά τον απώθησα με την μπάλα. Τώρα είμαι πιο ήρεμος  και έχω αποδεχθεί την απόφαση του διαιτητή".

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει το ότι στους τελευταίους αγώνες υπάρχουν αρκετά νεύρα από τους συμπαίκτες του και το αιτιολόγησε: "Πρώτα απ’ όλα και σε ότι αφορά εμένα θεωρώ ότι παίζω καθαρά και αυτό το δείχνει το ότι έχω δεχθεί μόνο τρεις κάρτες. Σε ότι αφορά τους συμπαίκτες μου, είναι αλήθεια ότι χάσαμε αρκετούς βαθμούς σε κρίσιμα ματς, και μας βγαίνει τώρα τελευταία ένα υπέρμετρο πάθος αφού θέλουμε να κερδίζουμε τους αγώνες. Νομίζω  ότι κάποιες φορές είναι υπερβολικές οι αντιδράσεις μας αλλά από την άλλη κρατώ και τη θέληση να παίρνουμε τα παιχνίδια".

Συνεχίζοντας παραδέχθηκε πως αισθάνθηκε ανακουφισμένος βλέποντας την ομάδα του να κερδίζει έστω και με δέκα τον ΠΑΣ: "Ένιωσα χαρούμενος που οι συμπαίκτες μου πήραν την νίκη έστω και αν εγώ τους έβαλα στα δύσκολα με την αποβολή μου. Παρόλα αυτά τα κατάφεραν και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα".

Ο στόχος της κατάκτησης του κυπέλλου είναι πλέον το μεγάλο κίνητρο για τον ΠΑΟΚ. Για να τον πετύχει πρέπει να αποκλείσει τον Ολυμπιακό και ο Βιτόρ δήλωσε πεπεισμένος ότι η ομάδα του μπορεί να το καταφέρει: "Πρώτα απ’ όλα κανείς μας δεν είναι χαρούμενος με τη συγκομιδή βαθμών που έχουμε και θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα. Για εμάς είναι ένας μεγάλος στόχος ο τελικός και η κατάκτηση του τροπαίου. Κερδίσαμε τον Ολυμπιακό στην έδρα μας και αυτό δείχνει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αρκεί να παίξουμε καλά και με τη σωστή νοοτροπία…" για να συνεχίσει: "Στόχος μας είναι και η πρωτιά στα πλέι οφ. Αλλά θέλω να τονίσω πως ακόμη και αν κατακτήσουμε το κύπελλο, η χρονιά δε θα είναι απόλυτα πετυχημένη, όμως θα έχουμε ένα καλό τέλος".

Πολλοί έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει ένα κλίμα πόλωσης ενόψει των δυο ημιτελικών. Ο Βιτόρ είπε: "Είμαστε οι δυο μεγαλύτερες ομάδες και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να δεχθούμε και τα λάθη της διαιτησίας. Οι παίκτες και των δυο ομάδων πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τα πάντα και να κρατήσουν υψηλό το επίπεδο αφού παίζουν οι δυο κορυφαίοι σύλλογοι".

Ο Πορτογάλος σχολίασε και την διαιτησία στην Ελλάδα: "Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι κάνουν και αυτοί λάθος. Αλλά οι μεγάλες ομάδες ίσως παίρνουν περισσότερα σφυρίγματα γιατί επιτίθενται περισσότερο και ο αντίπαλος αμύνεται. Εγώ θα αποδεχθώ ότι κάνουν λάθη όπως και οι παίκτες αν και πολλά απ’ αυτά μπορεί να εκνευρίζουν…".

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην ζωή του στην Ελλάδα: "Εγώ απολαμβάνω την πόλη όπως και τη ζωή μου στον ΠΑΟΚ. Κυρίως νιώθω τυχερός γιατί πλέον έχω την οικογένειά μου μαζί μου και αυτό είναι βασικό. Θέλω να συνεχίσω να ζω εδώ γιατί με καλύπτει απόλυτα και η πόλη και ο ΠΑΟΚ".

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον Ιβάν Σαββίδη: "Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τον Σαββίδη. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να γιγαντώσει την ομάδα και προσφέρει πολλά για να μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα και να μην έχουμε πρόβλημα. Μας έχει πείσει για το ότι θέλει τον ΠΑΟΚ πρώτο και νομίζω ότι θα κάνει τα πάντα για αυτό " ενώ τόνισε πως και παλαιότερα θα μπορούσε να φορέσει τα ασπρόμαυρα: "Ο ΠΑΟΚ με ήθελε αλλά τότε η Μπενφίκα δεν ήθελε να με παραχωρήσει. Έτσι έμεινα ελεύθερος και αποφάσισα να έρθω στην ομάδα. Το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ με έπεισε και δέχθηκα να έρθω εδώ".

Τέλος στάθηκε και στο τι είναι αυτό που τον διακρίνει στο παιχνίδι του: "Το σημαντικό είναι να είσαι συγκεντρωμένος γιατί το παραμικρό λάθος στοιχίζει και αυτό το στοιχείο θέλω να έχω, την συγκέντρωση. Επίσης σημαντικό είναι η οξυδέρκεια, δηλαδή να προβλέπεις την επόμενη κίνηση του επιθετικού για να αντιδράς σωστά. Χαίρομαι επίσης που σκοράρω και αυτό για μένα είναι εξίσου σημαντικό…".

Σχετικά άρθρα