Χωρίς ισολογισμούς Πανιώνιος-Πλατανιάς!

Η τηλεοπτική "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ" αποκάλυψε τις δύο ομάδες της Σούπερ Λίγκας που δεν έχουν καταθέσει ισολογισμό στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπως έχουν υποχρέωση όλες οι Ανώνυμες Εταιρείες στην Ελλάδα.Αυτές είναι επί δύο χρόνια ο Πανιώνιος και για ένα έτος ο Πλατανιάς. Μάλιστα για το θέμα ενημέρωσε τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.Από την πλευρά των Κρητικών πάντως υπήρξε διάψευση μέσω του νομικού τους εκπροσώπου, Χρήστου Πραματευτάκη. Συγκεκριμένα με τηλεφωνική του παρέμβαση, υποστήριξε πως έχει ήδη εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση ο ισολογισμός κι εστάλη ταχυδρομικώς στο Υπουργείο Ανάπτυξης εδώ και μήνες.

Kαι πλέον τίθεται σοβαρό ζήτημα σχετικά με το πως αμφότερες οι δύο ΠΑΕ εξασφάλισαν αδειοδότηση για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

Επίσης η εκπομπή έφερε στο φως έγγραφο που έστειλε στην ΕΠΟ η Εισαγγελία Αθηνών και ζητάει τα αποδεικτικά όλων των ασφαλιστικών εισφορών των ποδοσφαιριστών από το 2002. Είχε προηγηθεί εισαγγελική έφοδος για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρατυπίες στο λογιστήριο της Ομοσπονδίας. Ο προϊστάμενος της αθλητικής εισαγγελίας Αθηνών Χάρης Λακαφώσης ερευνά ενδελεχώς το θέμα των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων των ομάδων, οι οποίες έφτασαν τις 47.

Στο ΣΤ΄τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών θα γίνει την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 η δίκη του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του αντιπροέδρου Σάββα Θεοδωρίδη. Μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη του αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, κατηγορούνται ότι μπήκαν στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος Ολυμπιακού-Αστέρα Τρίπολης. Το αδίκημα έχει περιληφθεί στον αθλητικό νόμο μετά από τροποποίηση του σχετικού άρθρου επί υπουργίας Γερουλάνου.

Η επίκουρος οικονομική εισαγγελέας Αγγελική Κουρινιώτη σε ένα πόρισμα που ξεπερνάει τις 100 σελίδες αποφαίνεται ότι η απιστία για το σκάνδαλο της κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή προσδιορίζεται στο ποσό των 29.037.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Ασκεί κακουργηματική ποινική δίωξη κατά 27 ατόμων με βάση τον νόμο 390. Πρόκειται για τους προέδρους της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, Σοφοκλή Πιλάβιο, Βασίλη Γκαγκάτση και τον πρόεδρο της υγειονομικής επιτροπής Γιάννη Οικονομίδη. Επίσης διώκονται για απιστία 19 σύμβουλοι της Ομοσπονδίας που γνώριζαν τις δύο συμβάσεις και για ηθική αυτουργία 4 υπεύθυνοι των δύο συμβεβλημένων εταιρειών.

Aντίθετα, απαλλάσσονται 16 ex officio αντιπρόεδροι και σύμβουλοι της ΕΠΟ. Ήδη δόθηκε εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των κατηγορουμένων ώστε να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα που διέταξε ο επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας Παναγιώτης Αθανασίου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής πλέον διώκεται κακουργηματικά για απιστία στην κάρτα υγείας και πλημμεληματικά για παραβίαση εισαγγελικής εντολής στον τελικό του κυπέλλου Ολυμπιακού-Αστέρα Τρίπολης. Παράλληλα κλήθηκε να απολογηθεί ως ύποπτος για τους στημένους πίνακες διαιτησίας. Για να εκπέσει τους αξιώματός του απαιτείται κακουργηματικό παραπεμπτικό βούλευμα βάσει της διάταξης Φλωρίδη στον αθλητικό νόμο. Το ίδιο συμβαίνει και με τους συμβούλους της Ομοσπονδίας που βρίσκονται υπό κατηγορία. Εκτός κι αν κάποια Ένωση προσφύγει στο Ειρηνοδικείο και ζητήσει την έκπτωση της διοίκησης της ΕΠΟ, θεωρώντας ότι μπορούν να διαπραχθούν νέα αδικήματα.

Τέλος, η αντεισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή στην εισαγγελία Βόλου να ερευνήσει την καταγγελία της ΠΑΕ Επισκοπή ότι ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος παρά τον ισόβιο αποκλεισμό του από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, βρέθηκε στα αποδυτήρια του αγώνα Ολυμπιακού Βόλου-Επισκοπής. Μάλιστα θα ερευνηθεί η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε αθλητική εφημερίδα, στην οποία ο κ.Μπέος εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο, δίπλα σε τραυματία ποδοσφαιριστή.

Σχετικά άρθρα