“Πάνω από όλους και όλα η ΑΕΛ”

Mε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕΛ, αναφέρει ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν στις προηγούμενων Γενικές Συνελεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο και ότι ο Βαγγέλης Πλεξίδας δεν μπορεί να παραδώσει καμία ομάδα παρακάμπτοντας το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής. Τέλος ζήτησε όλος ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΛ να συσπειρωθεί γύρω από την ομάδα ώστε να επιτευχθεί η άνοδος στη Football League.Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου Α.Ε.Λ.
"Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας μας οφείλουμε να υπενθυμίσουμε και να διευκρινίσουμε τα εξής:
Η ομάδα της ΑΕΛ είχε, έχει και θα έχει Διοίκηση, και μέχρι να ξαναγίνει Π.Α.Ε., αυτή δεν είναι άλλη από το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, εντεταλμένο από τις Γενικές Συνελεύσεις να διοικεί και να υλοποιεί τις αποφάσεις τους.
Μπροστά στη δύσκολη τελική ευθεία του πρωταθλήματος και τον τελικό του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής ΑΠΑΝΤΕΣ οφείλουμε να συσπειρωθούμε και να ολοκληρώσουμε επιτυχώς τη χρονιά. Έχοντας αυτό ως προτεραιότητα υπενθυμίζουμε ότι οι ρόλοι όλων πρέπει να είναι διακριτοί. Φέτος για πρώτη φορά ο λαός της ΑΕΛ έχει την ευκαιρία δια της εγγραφής του στο Σωματείο, και δια της ψήφου του στις ΓΣ, να συναποφασίζει και να καθορίζει τις εξελίξεις. Με αυτά κατά νου, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τα πρωτοφανή γεγονότα που βιώσαμε το Σάββατο στο Αλκαζάρ, τόσο στα αποδυτήρια όσο και στις εξέδρες στο ημίχρονο, θεωρώντας ότι δεν αρμόζουν στην Ιστορία και το μέγεθος της ΑΕΛ.
Οι διαδικασίες για τη σύσταση νέας ΠΑΕ θα συνεχιστούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των τελευταίων ΓΣ. Απαραίτητη προϋπόθεση η εξασφάλιση, και μαθηματικά, της ανόδου στη FootballLeague. Αφού επιτευχθεί αυτή, θα κριθεί για τα πεπραγμένα της η Διοικούσα Επιτροπή που με απόφαση της ΓΣ του Οκτωβρίου, ανέλαβε την οργάνωση του ανδρικού τμήματος ποδοσφαίρου του Σωματείου.
Ο χορηγός της ομάδας ο οποίος προεδρεύει της Διοικούσας Επιτροπής, εφόσον υπερψηφιστεί στη πρώτη ψηφοφορία, θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στη δεύτερη ψηφοφορία. Σε αυτήν θα συμμετάσχει και ο νέος ενδιαφερόμενος, εφόσον αξιολογηθεί η συμμετοχή του μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών που περιέχονται στο κατατεθειμένο φάκελο προσφοράς με βάση την νέα εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Ως εκ τούτου το ΔΣ του Σωματείου ξεκαθαρίζει ότι :
Κανένα μέλος της Διοικούσας Επιτροπής δε μπορεί να παραδώσει καμία ομάδα σε κανένα νέο ενδιαφερόμενο, παρακάμπτοντας το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Υπενθυμίζουμε στον πρόεδρο της ΔΕΠ ότι τα γεγονότα του Σαββάτου δε πρέπει και δε μπορούν να ακυρώσουν σε καμία περίπτωση τις διαδικασίες που με απόφαση της ΓΣ και επί οκτώ ολόκληρους μήνες υπηρετούμε, καταβάλλοντας καθημερινά κόπους και θυσίες, προκειμένου οι διαδικασίες αυτές να ολοκληρωθούν με επιτυχία.
Κανένα μέλος του Σωματείου δε μπορεί να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του, όπως προβλέπεται στο καταστατικό του Σωματείου στο άρθρο 7.
Λόγω των κρίσιμων υποχρεώσεων που ακολουθούν, απαιτούμε από όσους αισθάνονται μέλη της ΑΕΛικής οικογένειας να βάλουμε επιτέλους την ομάδα πάνω από όλους και όλα, και να αφήσουμε τους παίκτες απερίσπαστους να μιλήσουν εντός του αγωνιστικού χώρου".

Σχετικά άρθρα