Ετό: Δειλός ο Γκουαρντιόλα

Αιχμές για τον προπονητή του στην Μπαρτσελόνα, την περίοδο 2008-2009, Πεπ Γκουαρντιόλα, άφησε ο Σάμουελ Ετό. «Πρώτα απ’ όλα θυμίζω ότι ο Γκουαρντιόλα δεν ήταν ποτέ σπουδαίος παίκτης. Ήταν καλός. Του το είχα πει. Σαν προπονητής δεν έχει αποδείξει τίποτα. Ερχόταν στα αποδυτήρια και δεν ήξερε καν πώς λειτουργούν τα πράγματα εκεί μέσα» ανέφερε. 
 
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις σχέσεις που είχαν οι δυο τους λέγοντας : «Ο Γκουαρντιόλα δεν είχε ποτέ το κουράγιο να πει πράγματα μπροστά μου. Έβαζε παίκτες να μου μιλήσουν εκ μέρους του. Ο Τσάβι μου είχε πει ότι θέλουν να μείνω στην ομάδα, αλλά πρέπει να μιλήσω με τον Πεπ. Τους είπα εφόσον δεν με σέβονται δεν τους σέβομαι κι εγώ». 
 
«Δώσαμε τα χέρια με τον Γκουαρντιόλα στον αγώνα που παίξαμε αντίπαλοι, όταν εγώ ήμουν στην Ίντερ και εκείνος στην Μπαρτσελόνα, αλλά όλα αυτά ήταν για την τηλεόραση και για να το γράψουν οι κάμερες. Πριν από τον αγώνα με είχε αγνοήσει» πρόσθεσε ο Καμερουνέζος. 
 
Τέλος αναφέρθηκε στις δυο φορές που μίλησαν, όλες κι όλες στην θητεία τους στους «μπλαουγκράνα» : «Η πρώτη φορά που μιλήσαμε ήταν όταν ο Πεπ ήθελε να πει κάτι στον Γιάγια Τουρέ, με τον οποίο επίσης δεν μιλούσαν. Η δεύτερη ήταν όταν προσπαθούσε να μου πει πώς να βελτιωθώ ως επιθετικός και του απάντησα ότι κάνει λάθος. Δεν σεβόταν κάποια πράγματα». 

Σχετικά άρθρα