Μαρκάνο: Θα μου άρεσε να συνεχίσω εδώ

Την επιθυμία του να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού, εξέφρασε ο Ιβάν Μαρκάνο, στο περιθώριο δηλώσεών του για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.Οι δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA:
Ιβάν, τι θα έλεγες αν σου ζητούσα να συγκρίνεις την πρώτη σου παρουσία στην ομάδα με την τωρινή;
‘Είναι διαφορετικές οι δύο περιπτώσεις. Γιατί την πρώτη χρονιά ήμουν σε όλη την περίοδο εδώ, από την αρχή έως το τέλος. Τώρα, όμως, είμαι μόνο για τέσσερις μήνες. Από την άλλη πλευρά έχουν ένα κοινό οι δύο περιπτώσεις. Και στις δύο είμαι πολύ ευχαριστημένος, πολύ χαρούμενος, γιατί το αποτέλεσμα και στις δύο χρονιές είναι πολύ καλό για εμάς’.
Υπάρχουν ενδείξεις για τη νέα σεζόν αναφορικά με την καριέρα σου;
‘Δεν γνωρίζω καθόλου. Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θα μου άρεσε να συνεχίσω εδώ. Αλλά το ποδόσφαιρο έχει πολλές αλλαγές’.
Στις υπόλοιπες τέσσερις αγωνιστικές ο Ολυμπιακός κυνηγάει αρκετά ρεκόρ, που σχετίζονται με τον αριθμό των νικών, τη συγκομιδή των βαθμών, τη διαφορά απ’ το δεύτερο της βαθμολογίας. Είναι όλα αυτά κίνητρα για εσάς στο πρωτάθλημα, το οποίο το έχετε κατακτήσει μαθηματικά;
‘Ναι, είναι σημαντικό. Όμως το πιο σημαντικό για εμάς είναι το γεγονός πως αυτά τα παιχνίδια θα τα χρησιμοποιήσουμε σαν μία πολύ καλή προετοιμασία για να περάσουμε στον τελικό του κυπέλλου. Όλα όσα λέτε, τα ρεκόρ, οι νίκες, οι βαθμοί είναι πολύ σημαντικά. Αλλά το πιο σημαντικό όλων είναι οι τίτλοι. Και εμείς αυτό που θέλουμε είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο του κυπέλλου, κερδίζοντας παράλληλα και όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος’.
Ο επόμενος αντίπαλός σας, ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Συμφωνείς πως είναι ένας αγώνας με υψηλό βαθμό δυσκολίας;
‘Ναι, είναι μία πολύ καλή ομάδα και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Την τελευταία φορά που έπαιξα στο γήπεδο του Αστέρα, είχαμε χάσει. Δεν είναι, λοιπόν, εύκολο να κερδίσουμε αυτήν την ομάδα σε εκείνο το γήπεδο. Όμως, ο Ολυμπιακός στον αγώνα με τον Εργοτέλη στην Κρήτη έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε το ίδιο’.

Σχετικά άρθρα