Ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing

26 Μαρτίου 2014

Οι έρευνες για την ανεύρεση των συντριμμιών και των μαύρων κουτιών του Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας, επανελήφθησαν σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό όπου φαίνεται πως έχει συντριβεί το αεροπλάνο, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Οι σφοδροί άνεμοι που συνοδεύονταν από ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν οδηγήσει χθες, Τρίτη, σε διακοπή των ερευνών που οργανώνονται από το Περθ, τη μεγάλη πόλη της δυτικής Αυστραλίας που βρίσκεται σε απόσταση 2.500 χλμ. από την εκτεταμένη ζώνη των ερευνών.

Δώδεκα αεροπλάνα, από τα οποία επτά στρατιωτικά, πρόκειται να επωφεληθούν σήμερα από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, για να επιστρέψουν στη ζώνη και να επιχειρήσουν να βρουν δύο αντικείμενα που εντοπίσθηκαν από δορυφόρο και μπορεί να είναι συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο εξαφανίσθηκε στις 8 Μαρτίου, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες.

«Σήμερα θα διεξαχθούν έρευνες σε τρεις ζώνες που καλύπτουν 80.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα» ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA), η οποία συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Ένα αυστραλιανό πλοίο, το HMAS Success, βρισκόταν την Τρίτη κοντά στα αντικείμενα που αναζητούνται για να ταυτοποιηθούν, όταν αναγκάσθηκε να διακόψει τις έρευνές του εξαιτίας κυμάτων που έφθαναν σε ύψος πάνω από τέσσερα μέτρα. Σήμερα θα συνεχίσει την αποστολή του.

Τέσσερα κινεζικά πλοία έχουν φθάσει επίσης στη ζώνη ερευνών, στην καρδιά των νότιων θαλασσών.

Σ' αυτή την απομακρυσμένη περιοχή δεν συχνάζουν πλοία και σπάνια βρίσκει κανείς αντικείμενα που προέρχονται από πλοία, όπως για παράδειγμα εμπορευματοκιβώτια που έχουν πέσει στο νερό.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ διαβεβαίωσε πως οι έρευνες θα συνεχισθούν μέχρι που να μην υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να βρεθεί κάτι.

«Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε επειδή το οφείλουμε στους συγγενείς των επιβατών να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να λύσουμε αυτό το αίνγιμα» δήλωσε ο Άμποτ προς το τηλεοπτικό δίκτυο Nine Network.

Στο μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ κάλεσε τη Μαλαισία να παράσχει περισσότερες πληροφορίες για την πτήση MH370, ενώ αυξάνεται η οργή των συγγενών των αγνοουμένων εναντίον των μαλαισιανών αρχών.

Ο Λι «κάλεσε τη Μαλαισία να παράσχει λεπτομερή και ακριβή πληροφόρηση» σχετικά με την πτήση της Malaysia Airlines, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

πΗΓΗ: www.iefimerida.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ