3 τύποι κυτταρίτιδας: Βρες σε ποια ανήκεις και εξαφάνισέ τη!

26 Μαρτίου 2014

 

Κυτταρίτιδα είναι η άσχημη κατάσταση με το σχήμα «φλούδα πορτοκαλιού» και απασχολεί πάρα πολλές γυναίκες, για να μην πω όλες! Η κυτταρίτιδα είναι χαρακτηριστική δυσλειτουργία του λιπώδη ιστού, η οποία συνδυάζεται με κυκλοφορικές διαταραχές. Οφείλεται δηλαδή στη συσσώρευση υγρών και άλλων τοξικών αποβλήτων στους ιστούς.

Γράφει η αισθητικός  Πέγκυ Κύρκου

 Εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς αλλά και σε μπράτσα, γοφούς, γάμπα, κοιλιά. Κυτταρίτιδα μπορεί να δημιουργηθεί σε κάθε ηλικία ανεξαρτήτως βάρους και πολλές φορές γίνεται αρρώστια! Μπορεί να δημιουργηθεί από αρκετούς παράγοντες όπως: κληρονομικότητα, κακή διατροφή, έλλειψη νερού, έλλειψη άσκησης, κακή κυκλοφορία, ορμονικές αλλαγές, κ.α.

Περιορίζει την κανονική λειτουργία του δέρματος στις περιοχές που εμφανίζεται, έχοντας ψυχολογικές επιπτώσεις στη γυναίκα.

Διακρίνεται σε 3 τύπους:

  • Σκληρή
  • Μαλακή
  • Οιδηματώδη

Η σκληρή είναι συμπαγής και συμπυκνωμένη. Στις περιοχές που εμφανίζεται, το δέρμα είναι ξηρό και ανώμαλο. Η μαλακή απλώνεται σε πλατιές ζώνες και μεγάλες επιφάνειες και είναι κινητή. Συναντάται συνήθως σε αγύμναστες γυναίκες. Η οιδηματώδης, είναι σαν τη μαλακή αλλά εμφανίζει οιδήματα. Εμφανίζεται κυρίως στα κάτω άκρα και είναι αποτέλεσμα κακής κυκλοφορίας του αίματος . Όταν πιέζεται, προκαλεί πολύ πόνο.

Η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση μέχρι σήμερα στο πρόβλημα αυτό , είναι το μασάζ ! Πάντα βέβαια, σε συνδυασμό με σωστή διατροφή , πολύ νερό και γυμναστική.

Βοηθά στη γρήγορη αποτοξίνωση, στη λεμφική διοχέτευση καθώς και στη γρήγορη και καλή κυκλοφορία του αίματος. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης, που σε συνδυασμό με τα θαλάσσια προϊόντα και τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται, δίνουν ένα άψογο αποτέλεσμα!!! Οι κινήσεις γίνονται από κάτω προς τα πάνω ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία και η διοχέτευση του αίματος προς την καρδιά. Ενισχύοντας την τοπική κυκλοφορία, μειώνεται δραστικά η κυτταρίτιδα και βελτιώνεται η υφή του δέρματος. Κατά τη διάρκεια του τοπικού μασάζ χρησιμοποιούνται κρέμες, έλαια αρωματοθεραπείας και αδυνατιστικά προϊόντα με κόκκινα φύκια, με στόχο την καταπολέμηση του τοπικού λίπους(μείωση πόντων) και της κυτταρίτιδας. Το αποτέλεσμα είναι ορατό από την 3η κιόλας θεραπεία.

Πηγή www.diatrofi.grΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Olga***** ****
21:06 Κυριακή 18/05/2014
Αυτή η κυτταρίτιδα είναι μεγάλο πρόβλημα Είμαι 19 χρονών 51 κιλά και 167 σε ύψοςαδύνατη σχετικά και παρόλα αυτά έχω αρκετή κυτταρίτιδα Η αλήθεια είναι ότι περιορίζεται μόνο στους μηρούς στην πίσω και πλαϊνή επιφάνεια ωστόσο είναι πολύ αντιαισθητική Έχω κάνει τα πάντα για να φύγει κι όμως δεν έχω δει κάποιο αξιόλογο αποτέλεσμα Γυμνάζομαι τακτικά από πολύ μικρή ηλικία πίνω πολύ νερό και προσέχω τη διατροφή μου Τον τελευταίο μήνα δοκίμασα και μία κρέμα μήπως δω αποτέλεσμα αλλά δεν μπορώ να πω πώς είδα κάποια εντυπωσιακή αλλαγή Να σημειωθεί ότι η μητέρα μου έχει πολλή κυτταρίτιδα και ίσως είναι κληρονομικό το χάρισμα Όσον αφορά το μασάζ τώρα κάνω καθημερινά μόνη μου αλλά δεν είδα διαφορά και έτσι σκέφτηκα να απευθυνθώ σε ειδικό Έχει όντως αποτέλεσμα ή θα δώσω τα λεφτά μου τσάμπα Ευχαριστώ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ