Εκαναν έρανο με «βιτρίνα» ΜΚΟ -Παρουσιάζονταν ως εθελόντριες

26 Μαρτίου 2014

Κομπίνα με «βιτρίνα» Μη Κυβερνητική Οργάνωση είχαν στήσει τρεις γυναίκες, οι οποίες συνελήφθησαν στα Χανιά. Οι συγκεκριμένες γυρνούσαν στα σπίτια και εισέπρατταν χρήματα, χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα και άδεια. 

Οι δύο Ελληνίδες, 45 και 64 ετών και μία 40χρονη Αλβανίδα παρουσιάζονταν ως εθελόντριες της οργάνωσης «Αγγελιοφόρος του κινήματος των ΑΜΕΑ» και έπαιρναν χρήματα από τους πολίτες. Τώρα αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απάτης και παράβασης του νόμου περί λαχειοφόρων αγορών. 

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 545 ευρώ, το ποσό που φαίνεται πως είχαν συγκεντρώσει την προηγούμενη ημέρα, όπως και μπλοκ αποδείξεων τα οποία δεν ήταν νομότυπα. Στον έλεγχο που ακολούθησε, στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν στα Χανιά, βρέθηκαν ακόμα επτά μπλοκ αποδείξεων. 

Παράλληλα, η αστυνομία κάνει έρευνες στην Αθήνα, αναζητώντας έναν 54χρονο, που φέρεται πως είναι ο πρόεδρος της οργάνωσης. Σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό κατέθεταν οι γυναίκες τα χρήματα που συγκέντρωναν. Κατά την παρουσία τους στη Κρήτη, μόνο το Μάρτιο, είχαν συγκεντρώσει περίπου 2.000 ευρώ, ποσό που ήδη είχε μπει στο συγκεκριμένο λογαριασμό.

Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...