Το ποτάμι για την εξωτερική πολιτική. Ποιες οι θέσεις του

26 Μαρτίου 2014

Τις θέσεις του για την εξωτερική πολιτική και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, οι οποίες χαρκτηρίζονται από πραγματισμό, έδωσε χτες στη δημοσιότητα Το Ποτάμι του κ. Σταύρου Θεοδωράκη.

Συνοπτικά:

· Για την Ευρωζώνη: Παραμονή της χώρας στο ευρώ, γιατί τυχόν αποχώρηση «δε θα έλυνε κανένα πρόβλημα, αντιθέτως θα πολλαπλασίαζε την ύφεση και θα εκτόξευε τραγικά τις ανισότητες»
· Για το Ευρωκοινοβούλιο: Να ενισχυθεί ο ρόλος του, να του μεταβιβαστούν περισσότερες εξουσίες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «μέσα από μια νέα συνθήκη».
· Για το Eurogroup και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: να ελέγχονται «είτε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είτε από ειδικό Κοινοβουλευτικό Σώμα της ευρωζώνης, που θα αποτελείται από βουλευτές εθνικών Κοινοβουλίων». 
· Για τους ευρωβουλευτές του: «Θα γίνουν μέρος της ομάδας που σχεδιάζει τη νέα Ευρώπη» και θα προσθέσουν «αξία στις ευρωπαϊκές διεργασίες»
· Για το Μακεδονικό: Είναι υπέρ «μιας σύνθετης ονομασίας που να διακρίνει σαφώς τη γειτονική χώρα από την ελληνική Μακεδονία»
· Για το Κυπριακό: Το Ποτάμι «στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια των ηγετών της Κύπρου, τονίζει ότι το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να τεθεί στην κρίση των κατοίκων της».

πηγή: Athens Voice


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +47545+26704 - adTechUnit 0
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...