Πέθαναν κι οι ελπίδες, έπεσε ο Αρης

Ο Αρης ηττήθηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης με 0-2 από τον Εργοτέλη για την 31η αγωνιστική της Super League
Χειρότερο τρόπο για να γιορτάσει τα 100 χρόνια ζωής του δεν θα μπορούσε να έχει. Ο Αρης έγραψε μαύρη σελίδα στην ιστορία του, ηττήθηκε στο -σχεδόν άδειο- Κλεάνθης Βικελίδης με 0-2 από τον Εργοτέλη και τρεις στροφές πριν το τέλος του μαραθωνίου απώλεσε και τις μαθηματικές πιθανότητες, που είχε για να διατηρηθεί στην κατηγορία. Οι κίτρινοι του Παπαδόπουλου έμειναν στους 20 βαθμούς δίχως να μπορούν να φτάσουν Πλατανιά-Βέροια και ως εκ τούτου υποβιβάζονται στη Football league. Από την άλλη, οι κρητικοί έφτασαν τους 38 βαθμούς και σχεδόν εξασφάλισαν την παραμονή. Οι παίκτες του Ουζουνίδη καθάρισαν το τρίποντο από το α’ μέρος, όταν με τέρματα των Σαρρή και Διαμαντάκου διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Από την αρχή της αναμέτρησης ο Εργοτέλης έδειξε τις διαθέσεις και του μόλις στο 9′ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Διαμαντάκο, τον οποίο σταμάτησε ο Διούδης. Ο Αρης είχε μία καλή στιγμή με τον Μπακασέτα, αλλά πιο κοντά στο γκολ έφτασαν εκ νέου οι φιλοξενούμενοι με τον Ιμπραΐμ να μην μπορεί να κερδίσει τον Διούδη. Στο 28′ ωστόσο ο έλληνας τερματοφύλακας δεν μπορούσε να κάνει κάτι και ο Σαρρής από κοντά (μετά από κόρνερ) άνοιξε το σκορ.

Ο Αρης είχε αποδιοργανωθεί και δύο λεπτά αργότερα ο Εργοτέλης διπλασίασε τα τέρματά του. Μετά από μπαλιά του Μπουχαλάκη στον Διαμαντάκο, ο φορ του Εργοτέλη κοντρόλαρε ωραία μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Μανιάς στο 34′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξαναβάλει στο ματς τον Αρη, ενώ ο Διούδης πραγματοποίησε και τρίτη σωτήρια επέμβαση πριν το τέλος του α’ μέρους, αυτή τη φορά σε προσπάθεια του Διαμαντάκου.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Αρης έχασε σπουδαία ευκαιρία για να μειώσει με τον Μπακασέτα και ουσιαστικά εκεί τελείωσαν όλα, αφού οι κίτρινοι έδειξαν να μην έχουν τα ψυχικά αποθέματα να παλέψουν. Στο 87′ ο Εργοτέλης έμεινε με δέκα παίκτες καθώς σε μια κάθετη πάσα ο Στοίκοβιτς βγήκε έξω από την εστία του και αναγκάστηκε να βάλει το χέρι του για σώσει την εστία του και αντίκρισε σωστά την κόκκινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης.

Ο Άρης εκτέλεσε το φάουλ με τον Τάτο η μπάλα έφτασε στον Τριανταφυλλάκο μέσα στην περιοχή ο οποίος πλάσαρε αλλά ο Αθανασίου που μόλις είχε περάσει στο ματς έπεσε σωστά στην γωνία του και μπλόκαρε. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση, το τέλος της οποίας οριστικοποίησε τον υποβιβασμό των κίτρινων για τρίτη φορά στην ιστορία τους.

Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Βλάχος, Μπουγαίδης, Γιαννίτσης (46′ Καραγκούνης), Βανγκέλι, Τσιάρας, Οικονομόπουλος (46′ Τριανταφυλλάκος), Μπακασέτας, Τάτος, Καμινιώτης (61′ Σουνάς), Μανιάς.

Εργοτέλης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοϊκοβιτς, Τζανακάκης, Μεχία, Σαρρής, Πίτσος, Ιμπραϊμ (84′ Μονακέλο), Καρντόσο, Ρομάνο, Μπουχαλάκης (75′ Κοζορώνης), Χαντί, Διαμαντάκος (88′ Αθανασίου).

Σχετικά άρθρα