Τρίτωσε το κακό για Ολυμπιακό

Μεγάλη νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης, που επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού για την 31η αγωνιστική της Super League
Την τρίτη του ήττα στα τελευταία πέντε παιχνίδια, αλλά και γενικότερα στο πρωτάθλημα υπέστη ο Ολυμπιακός. Ο Αστέρας Τρίπολης παρουσιάστηκε αποφασιστικός και εκμεταλλεύτηκε τόσο τα λάθη των ερυθρολεύκων, όσο και τις πολλές αλλαγές στο σχήμα του Μίτσελ, που ξεκούρασε αρκετούς βασικούς. Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν ήταν σε καλή μέρα και ο Ντε Μπλάσις στο 22′ άνοιξε το σκορ μετά από τραγικό λάθος του Μαρκάνο. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε και ο νεαρός Βέργος, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, ισοφάρισε στο 60′, ενώ είχε και δύο καλές ευκαιρίες για να δώσει το προβάδισμα. Στις καθυστερήσεις ωστόσο και μετά από ταχύτατη αντεπίθεση ήρθε το… έμφραγμα για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Καράσκο διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Οι πειραιώτες πάντως έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για το γκολ, καθώς ο αργεντίνος φάνηκε να είναι εκτεθειμένος. Νωρίτερα οι αρκάδες, που πλησίασαν στους πέντε βαθμούς τη δεύτερη θέση, σημείωσαν δύο ακόμα γκολ, που δικαίως ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Παρότι δεν είχε ρυθμό και δεν ήταν σε καλή μέρα, ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα από τους αρκάδες, χωρίς πάντως να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν ουσιαστικά τον Μπαντή. Ο Αστέρας Τρίπολης ωστόσο ήταν αποτελεσματικός και αυτός που άνοιξε το σκορ στο 22′. Ο Ουσέρο πίεσε τον Μαρκάνο και ο Ντε Μπλάσις που καραδοκούσε εκμεταλλεύθηκε το κακό γύρισμα του ισπανού προς τον Μέγερι γράφοντας το 1-0 σε κενή εστία.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει μια φλύαρη υπεροχή δίχως να πατάει την αντίπαλη περιοχή. Στο 37′ ο Πελέ είχε μια πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ στο δεξί δοκάρι του Μπαντή, που ήταν η μοναδική καθαρή ευκαιρία των ερυθρολεύκων, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μαρκάνο βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση για να διορθώσει το λάθος του, ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (53′) ο Μέγκιερι έπεσε έγκαιρα στα πόδια του Σανκαρέ, ενώ ο Ολυμπιακός απάντησε με τα -άστοχα- σουτ των Κάμπελ και Σάμαρη μέσα σε ένα δίλεπτο (54′-55′). Οι ερυθρόλευκοι τελικά βρήκαν την ισοφάριση στο 60′ με κεφαλιά του Βέργου από κόρνερ του Σάμαρη στο πρώτο δοκάρι, με τον σκόρερ να έχει μπει στο ματς δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεση της στημένης φάσης και να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με την πρώτη ομάδα.

Ο Βέργος δικαίωσε τον Μίτσελ, που τον έριξε στο ματς, καθώς στη συνέχεια έδειξε δείγματα του ταλέντου του και σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του αν ήταν πιο προσεκτικός. Οι αρκάδες οπισθοχώρησαν, αλλά ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, ενώ πέτυχαν δύο γκολ (Ντε Μπλάσις και Ουσέρο), τα οποία ακυρώθηκαν σωστά ως οφσάιντ. Τελικά ο Καράσκο αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Βεργέτη, καθώς στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε (από θέση οφσάιντ) μετά την ασίστ του Ντε Μπλάσις για το τελικό 2-1.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Εντό (88′ Καράσκο), Κουρμπέλης, Ουσέρο, Μπαράλες (81′ Χουάνμα), Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (66′ Μουνάφο).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγκιερι, Τόρες, Μανωλάς (66′ Παπαδόπουλος), Μαρκάνο, Μπονγκ, Μανιάτης (60′ Βέργος), Σάμαρης, Πελέ, Μασάντο (58′ Βαλντές), Κάμπελ, Στσέποβιτς.

Σχετικά άρθρα