Χριστίνα 18 ετών : Μου λέει ότι με αγαπάει αλλά δεν το δείχνει, γιατί;

27 Μαρτίου 2014
ρωτά

Αναγνώστριά μας ρωτά:

Καλησπέρα, είμαι 18 χρονών και έχω σχέση εδώ και 5 μήνες με ένα αγόρι 24. Το πρόβλημα μου είναι οτι δεν εκφράζει αυτά που νιώθει για μένα εγώ τον ρωτώ συνέχεια αν με αγαπάει και δεν μου απαντά  γιατί  πιστεύει ότι αυτό δεν είναι  λέξεις αλλά πράξεις αλλά το θέμα είναι ότι ούτε με πράξεις μου το δείχνει εγώ έχω δεθεί πολύ μαζί στου και νιώθω πολλά.

Χριστίνα 

Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στην ψυχολόγο, Μαρία Φωτιάδου.

Η γυναίκα από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνει να εκφράζεται με λόγια και πράξεις από πολύ μικρή ηλικία ενώ ο άνδρας δε μαθαίνει να εκφράζεται με τον ίδιο τρόπο. Αυτά είναι κοινωνικοί ρόλοι που μαθαίνονται από το περιβάλλον και δεν αλλάζουν εύκολα. Μόνο με την εμπειρία μπορεί κάποιος άνθρωπος να αλλάξει και να μάθει να λειτουργεί διαφορετικά. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι περιμένουμε από τον άλλο άνθρωπο να συμπεριφερθεί με τον τρόπο που εμείς θέλουμε ή με τον τρόπο που εμείς εκφραζόμαστε. Θεωρούν ότι λένε πολλά με τις πράξεις τους και θέλουν και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο. Η αναγνώστριά μας θα πρέπει να δώσει κάποιο χρόνο στο αγόρι της για να μπορέσει να ανοιχτεί. Και βέβαια να μην περιμένει να λειτουργήσει με τις ίδιες κινήσεις όπως εκείνη. Να μην έχει συγκεκριμένη εικόνα στο κεφάλι της για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερθεί αυτό είναι λάθος και είναι πολύ πιθανόν να απογοητευτεί. Να τον αφήσει ελεύθερο να εκφραστεί με τον δικό του τρόπο.

Το πόσο θα περιμένει θα το ορίσει η ίδια. Αν δει ότι ο φίλος της δεν την καλυπτει θα πρέπει να πάρει μιαν απόφαση. Ή θα τον αποδεχτεί όπως είναι ή θα σταματήσει να έχει σχέση μαζί του, όσο σκληρό και αν είναι αυτό. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Πανα***** ****
14:43 Παρασκευή 9/09/2016
Μιλαγα με ενα παιδι εδώ και δυο μηνεςΠρωτη φορά κάναμε κάτι πριν φύγω εγώ για διακοπές και ειχαμε βγει περιπου τρεις με τεσσερις φορες και μετα αυτό ηταν εφυγαΕιχαμε πρι οτι θα μιλάμε και οτι θα κρατήσουμε επαφή και οτι μόλις γυριζαμε θα βλέπαμε πως θα παειΜου είχε πει τοσα πολλαμου είχε πει σχεδια που είχε για μας τους δυο όταν γυρναγαμεμου είχε πει οτι θέλει να έχει πολλές εμπειρίες μαζί κουγενικά είχε πει πολλάΣε αυτον τον μηνα που ελειπα βρήκε αλληΕγώ δεν ηξερα τίποταΗταν τόσο απόμακρος και σίγουρα κάτι δεν μου άρεσε σε οτι είχε να κανει με τη συμπεριφορα τουΟτάν γυρισαμε Αθήνα την πρωτη εβδομαδα ηταν καλατέλεια μπορω να πωΜετα όμως ξανά αρχισε να απομακρυνεταιΕν τέλει το σταμάτησε με την αλληαλλά παρέμενε απομακροςΕγώ δεν αντεχα να βλέπω οτι δεν ενδιαφέρεται για εμένα και δεν νοιάζεται όπως νοιαζομαι εγώ για εκείνον και για να προφύλαξη τον εαυτό μου του το σταμάτησαΤην ίδια μέρα ακριβως έμαθα για την αλλη και τον πέτυχα εκεί που είχα βγει Αρχισα να του κάνω σκηνήμου είπε οτι δέθηκε και με τις δυο και δεν μπορούσε να επιλέξει και οτι επέλεξε εμένα γιαυτό το σταμάτησε με την αλλη κοπέλα Οτι με ήθελε και με θέλεικαι ακριβώς την επόμενη μερ μαθαίνω οτι είπε τα ίδια και στην αλλη κοπελαΚαι οτι θέλει να είναι μαζί της και οτι θα περιμένει όσο χρειαστειΤο πρόβλημα μου είναι οτι είχε πει οτι θα προσπαθήσει για εμένα και θίχτηκε τοσο ο εγωισμός μου με αυτό που έκανεΗθελα να επιλέξει να είναι μαζί μου και τον θέλω πολύ Τι να κανω
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ