Τον χώρισα αλλά έχω μετανιώσει: Πώς θα τον φέρω πίσω;

27 Μαρτίου 2014
ρωτά

Αναγνώστριά μας ρωτά:

Έχω χωρίσει με το αγόρι μου για λόγους ανόητους. Και αυτό οφείλεται σε εμένα. Μου έδωσε πολλές ευκαιρίες στα πράγματα που πιανόμουν για να τσακωθούμε, ενώ με συγχωρούσε συνεχώς. Τον κούρασα. Είχαμε σχέση από απόσταση. Θα έλεγα με όλη την ειλικρίνεια από ότι συνειδητοποιώ δεν είδα το θέμα με τόση σοβαρότητα δεν τον πήρα στα σοβαρά όπως αυτός. Με αγαπούσε περισσότερο παρόλο που έχουμε 5 χρόνια διαφορά και εγώ είμαι μικρότερη από αυτόν (έφηβη). Από ότι έμαθα δε θα έρθει για Πάσχα στην πόλη μας. Δουλεύει εκεί  που σπουδάζει και δεν θα τον δω. Δε μου βγαίνει καμία ελπίδα να ξανα γίνει δικός μου. Και πόσο μάλλον που θα δουλεύει και δε θα έχει τόσο χρόνο να έρχεται ακόμα και στο σπίτι των γονιών του έτσι, πιστεύω. Δεν έλεγε ξεκάθαρα χωρίζουμε είπε πως έπεσα, κουράστηκα. Τον θέλω πολύ. Δε μπορώ να κάνω κάτι. Ότι ήταν να κάνω δεν το έκανα πριν μήνες, εννοώ να αλλάξω συμπεριφορά ήμουν ανώριμη. Έχω να σας πω πως μας συνδέει μια ζακέτα, η δικιά του. Που μου είχε πει στο πρώτο μήνα άμα χωρίσουμε για πάντα θα μου την δώσεις πίσω. Και όταν βρεθήκαμε για τελευταία φορά του είπα τη θέλεις; Και μου είπε όχι κράτα τη. Αλλά αισθάνομαι κάτι μέσα μου, μου λέει πως δεν τελειώσαμε. Με χαλάει όμως το γεγονός ότι δε θα έρθει, θα μου πεις δε χανόμαστε. Αλλά τέλος πάντων. Παρέλειψα να τονίσω ότι είχαμε σχέση 7 μήνες. Θα ήθελα πολύ τη συμβουλή σας. Κρύβω καλά τον πόνο μου κοιτάω τα μαθήματά μου αλλά αναπολώ και αυτόν. Ευχαριστώ θα περιμένω.

Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στην ψυχολόγο, Μαρία Φωτιάδου.

Mαρία Φωτιάδου

Σε αυτή την ηλικία μετράει πολύ η συνήθεια η αίσθηση ότι κάποιος υπάρχει. Βλέπουμε ότι υπάρχει απόσταση, οπότε δεν ήταν ότι βρίσκονταν συνέχεια μαζί. Από όσα μας λέει καταλαβαίνουμε ότι δεν είχαν και πολύ ισχυρά συναισθήματα. Πολλές φορές μας λείπει όχι ο άνθρωπος αλλά η ασφάλεια του ότι κάποιος υπάρχει στη ζωή μας. Οπότε πρωτού προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση για να είναι δίκαιη και με τον εαυτό της και με τον άλλο πρέπει να καταλάβει αν τον θέλει πραγματικά. Αν πιστεύει πως θα ήθελε να ξαναπροσπαθήσει το πιο λογικό και το πιο σωστό εκ μέρους της είναι να βρει κάποιον τρόπο επικοινωνίας και να εξηγήσει πως νιώθει. Συμβαίνει όταν χάνουμε κάποιον καταλαβαίνουμε καλύτερα πόσο σημαντικός ήταν για εμάς. Αν ισχύει αυτό ας του μιλήσει. Θα πρέπει και εκείνος να ξεκαθαρίσει τη θέση του για να γνωρίζουν και οι δυο τι θα κάνουν στο μέλλον αν θα πρέπει να προχωρήσουν παρακάτω. Αν δεν μπορούν να βρεθούν από κοντά ας μιλήσουν στο τηλέφωνο πρέπει να ξεκαθαρίσουν το τι συμβαίνει στη σχέση τους. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Κωστ***** ****
22:27 Τετάρτη 10/09/2014
καλησπέρα Είμαι 27 ετώνΜε χώρισε η κοπέλα μου22 ετώνπριν μία εβδομάδα και τα δεδομένα είναι περίπου τα ίδια όπως ανέφερε η κοπέλασχέση απο απόσταση εξαρχης6 μήνες μαζί κτλο λόγος που με άφησε είναι οτι προκάλεσα καυγά 3 φορες τον μήνα άυγουστο ανευ λόγου και αιτίαςείτε λόγω κακής συνεννόησης αλλά κυρίως απο ζήλια δική μουη οποία υπάρχει απο τον πρώτο μηνα που είμασταν μαζιπερνούσα μια κατάσταση ανασφάλειας και κακής ψυχολογικής διάθεσηςγια διάφορους λόγουςέιχα μια τάση προς τον αρνητισμόέχασα το χιούμορ μουέχασα παρέες και φίλους και έγινα κακή παρέα για αρκετούς το ομολογώτο εισέπραττα συνέχειακαι εκεί που άρχισα να ανεβαίνω ψυχολογικά και να ξαναβρίσκω τον παλιο καλό μου ευατόζήλια και πίεση τέλος και ενώ της ζήτησα χρόνο και ήμουν σίγουρος οτι θα ξαναζεστάνω τη σχέση τότε με άφησε με την αιτιολογία οτι κόλλησε τον αρνητισμό μου και είχε πολύ καιρό κακή διάθεση εξαιτίας μουτην καταλαβαίνω γιατί καμία σχέση δεν χτίζεται με έλλειψη εμπιστοσύνηςείχαμε έντονη ερωτική ζωή και πολύ χημεία μεταξύ μας στο ερωτικό κομμάτι και μάλιστα ήμουν η μεγαλύτερή της σχέσημετάνιωσα για όσα έκανα και της το παραδέχτηκατην θέλω το ξέρωτα θετικά είναι περισσοτερα από τα αρνητικά αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να την ξανακερδίσωέκλεισε το τηλέφωνο κλαίγονταςόπως κιεγω και μου είπε οτι μαγαπάειποιά η άποψή σουτι πρέπει να κάνω
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....